avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna. La ce varsta se poate incheia casatoria?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna. La ce varsta se poate incheia casatoria?

am si eu o intrebare prietena mea are 17 ani si daca mas cununa cu ia pot so iau cu mine in strainatate si aca nu mere asa so iau daca ma cunun cu ia exista vo alta posibilitate ??
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:02, 9 Aprilie 2011
Da, sigur ca in cazul in care va casatoriti cu ea, fata dobandeste capacitate de exercitu deplina( adica e ca si cum ar fi majora).
Daca nu va casatoriti, are nevoie de acordul parintilor, in forma autentica ( la notar) iar dvs. trebuie sa indepliti unele conditii pentru a o putea insoti.
Varsta minima pentru a se putea casatori este de 18 ani. Pt a va putea casatori la 17 ani aveti nevoie de o dispensa de varsta care se acorda numai in anumite conditii stricte (ex:starea de graviditate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea de exerciþiu a minorului misu_mondialu misu_mondialu buna ziua. de la ce varsta minorul are discernamant si nu mai depinde de parinti in luarea unei decizii?? si la ce varsta se poate casatori un minor. va ... (vezi toată discuția)
Starea civila - varsta minima pentru casatorie Care este virsta minima pentru incheiarea unei casatorii in cazul femeii? Multumesc (vezi toată discuția)
Casatoria intre un major si o minora carolina_angelica carolina_angelica Este adevarat ca daca ai 17 ani si te casatoresti cu un baiat care este major poti parasi tara fara nici un fel de problema si fara nici un act notarial prin ... (vezi toată discuția)