avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie la retinerea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie la retinerea permisului

Mi s-a retinut permisul de conducere in alta localitate decat cea de domiciliu. Vreau sa fac contestatie pentru ca ma simt nedreptatit. Oprit fiind, cu semnal dat, pentru a vira la stanga, un dobitoc ce transporta persoane a oprit in dreptul meu, m-a injurat si a mi-a zgariat masina.
Politia, bine-nteles ca mi-a retinut permisul pentru " neacordare de prioritate prin viraj stanga" . Nu am semnat, iar acum vreau sa se faca dreptate.
Am vreo sansa? Trebuie sa depun contestatie in teritoriu? Trebie sa ma prezint neaparat? In masina era si mama; poate fi martorul meu? Am facut poze la "avariile" masinii mele; pot fi relevante ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: asking , utilizator 09:18, 29 Octombrie 2008
Contestatia trebuie depusa in termen de 15 zile de la data constatarii contraventiei la Judecatoria de care apartine localitatea unde s-a produs evenimentul.
Va rog sa descrieti mai pe larg modul in care s-a produs accidentul.
mai exact : trebuia sa virez la stanga, de pe un drum principal , catre o straduta.Drum principal cu 2 benzi pe sens. M-am incadrat pe banda de langa axul drumului si am dat semnal stanga.Au trecut cateva masini din sens opus, si , la un moment dat, a oprit in fata mea, dar din sens opus si tot de pe banda de langa axul drumului, unul cu microbuzul. Nu stiu ce i s-a parut lui , ca m-am trezit injurat, iar in urmatorul moment, a virat putin stanga si a inaintat, cum se spune, harjaindu-mi bara fata . Au urmat alte incidente ce nu tin de legea circulatiei( injuraturi, imbranceli, scuipaturi , etc) . Cert este ca dupa ce a venit politia si ne-a invitat la sediu, in urma constatarilor facute de agent, cum ca un amarat de tico a lovit un microbuz, eu neavand decat foarte mici julituri ale coltului barii stanga, iar microbuzul, ditamai infundatura din fata spre spate partea stanga. Verdictul : neacordare de prioritate prin viraj stanga, soldat cu avarii materiale( asa a scris eminentul) , permis suspendat 60 zile si amenda 300 ron.Nu am semnat, am facut poze la "avariile" mele si vreau sa merg in instanta. Poate mi se face dreptate
sorin_pss a scris:

Mi s-a retinut permisul de conducere in alta localitate decat cea de domiciliu. Vreau sa fac contestatie pentru ca ma simt nedreptatit. Oprit fiind, cu semnal dat, pentru a vira la stanga, un dobitoc ce transporta persoane a oprit in dreptul meu, m-a injurat si a mi-a zgariat masina.
Politia, bine-nteles ca mi-a retinut permisul pentru " neacordare de prioritate prin viraj stanga" . Nu am semnat, iar acum vreau sa se faca dreptate.
Am vreo sansa? Trebuie sa depun contestatie in teritoriu? Trebie sa ma prezint neaparat? In masina era si mama; poate fi martorul meu? Am facut poze la "avariile" masinii mele; pot fi relevante ?
Va multumesc

Va trebui sa faceti plangere contraventionala la instanta de care apartine localitatea unde s-a intamplat incidentul. De prezentat ar trebui sa va prezentati personal pentru a propune probe si pentru ca instanta sa aiba direct relevata intamplarea de catre dvs. Mama poate fi audiata daca o incuviinteaza instanta , intrucat este singurul martor prezent si daca nu se opune partea adversa. Dar din moment ce nu ati semnat procesul verbal, organul de politie era obligat sa puna un martor asistent sa semneze si sa consemneze obiectiunile Dvs. S-a intamplat asa? Pentru ca daca nu...e caz de nulitate a procesului verbal. Orice mentiune obligatorie neconsemnata de catre agentul de politie duce la nulitatea procesului verbal.
In cadrul probei cu inscrisuri puteti depune plansele foto cu avariile masinii , foto cu locul unde s-a savarsit contraventia si puteti cere si o expertiza auto (nu se prea incuviinteaza insa am avut si cazuri in care s-a admis), cu care sa dovediti ca avariile produse la maxi-taxi nu puteau fi facute de masina dvs. De asemenea este posibil sa incuviinteze instanta si audierea mamei dvs. chiar daca e martor oprit de lege.
Multa bafta.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2008
Mihaela Hornea, Avocat
din cate stiu, nu a fost nici un martor asistent. O sa astept p-v acasa si o sa vad exact
buna dimineata.De pe 15 iunie de cand mi s-a retinut permisul, pana astazi 21 iulie nu am primit procesul verbal. Ce se intampla, unde sa ma adresez, asa de mult dureaza sau le e frica sa nu fac contestatie si d-aia intarzie sa-l trimita???Din 60 zile de suspendare au trecut deta 22 de zile, cred ca se trage de timp

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru permis auto ak47 ak47 Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!! Mentionez ca am trecut pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis matealecs85 matealecs85 Buna ziua, Am si eu o nelamurire/ intrebare. In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre ... (vezi toată discuția)
Contestatie stefan88u stefan88u buna ziua ce trebuie sa fac pentru a inainta o contestatie sa imi iau permisul pentru 30 de zile? (vezi toată discuția)