sorin_pss a scris:
Mi s-a retinut permisul de conducere in alta localitate decat cea de domiciliu. Vreau sa fac contestatie pentru ca ma simt nedreptatit. Oprit fiind, cu semnal dat, pentru a vira la stanga, un dobitoc ce transporta persoane a oprit in dreptul meu, m-a injurat si a mi-a zgariat masina.
Politia, bine-nteles ca mi-a retinut permisul pentru " neacordare de prioritate prin viraj stanga" . Nu am semnat, iar acum vreau sa se faca dreptate.
Am vreo sansa? Trebuie sa depun contestatie in teritoriu? Trebie sa ma prezint neaparat? In masina era si mama; poate fi martorul meu? Am facut poze la "avariile" masinii mele; pot fi relevante ?
Va multumesc
Va trebui sa faceti plangere contraventionala la instanta de care apartine localitatea unde s-a intamplat incidentul. De prezentat ar trebui sa va prezentati personal pentru a propune probe si pentru ca instanta sa aiba direct relevata intamplarea de catre dvs. Mama poate fi audiata daca o incuviinteaza instanta , intrucat este singurul martor prezent si daca nu se opune partea adversa. Dar din moment ce nu ati semnat procesul verbal, organul de politie era obligat sa puna un martor asistent sa semneze si sa consemneze obiectiunile Dvs. S-a intamplat asa? Pentru ca daca nu...e caz de nulitate a procesului verbal. Orice mentiune obligatorie neconsemnata de catre agentul de politie duce la nulitatea procesului verbal.
In cadrul probei cu inscrisuri puteti depune plansele foto cu avariile masinii , foto cu locul unde s-a savarsit contraventia si puteti cere si o expertiza auto (nu se prea incuviinteaza insa am avut si cazuri in care s-a admis), cu care sa dovediti ca avariile produse la maxi-taxi nu puteau fi facute de masina dvs. De asemenea este posibil sa incuviinteze instanta si audierea mamei dvs. chiar daca e martor oprit de lege.
Multa bafta.