avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post conducere

Buna ziua,
In acest moment ma aflu in indemnizatie pt crestere copil.Urmeaza ca aceasta indemnizatie sa se incheie la 18 mai 2011.Astazi mi-a fost trimisa o recomandata care contine o instiintare cu privire la faptul ca firma la care lucrez va intra in insolventa si ca atare va fi desfiintata,urmand ca si postul pe care il ocup sa fie desfiintat.Mi s-a mai transmis sa ma prezint la resurse umane pt a -mi face lichidarea din firma, urmand sa mai primesc cica niste bani din concediile de odihna neefectuate.Mentionez ca la intrare in indemnizatie nu mi s-a acordat un salariu in plus pt nasterea copilului desi celelalte colege ale mele au primit asa ceva.(lucru specificat in contr.colectiv de munca).Spune-ti va rog ce sa fac ,legal vorbind pt a-mi primi drepturile si daca aveau voie sa ma concedieze atata timp cat eu eram in cic.Am inteles ca firma respectiva ar mai exista pe piata(vb de o firma cunoscuta de retail)dar sub alta denumire,iar ceilalti angajati au fost concediati din firma veche si reangajati in firma noua in aceleasi posturi.
Multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 3 August 2011
Concedierea unei persoane care se afla in CCC este permisa numai in cazul reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului.
buna ziua,
revin cu aceeasi problema:m-am prezentat astazi la sediul firmei pt a-mi face lichidarea.Am primit acea decizie care spune ca:mi s-a desfacut contractul de munca cu preaviz de 15 zile conf.art.86 (6) din legea 85/2006coroborata cu art.65(1)din legea 53/2003.Dar, punctul de lucru al firmei la care am lucrat nu este inchis,iar locul meu este ocupat de altineva in aceeasi functie.Insa conf.legilor respective postul meu este desfiintat,punctul de lucru inchis,lucru complet neadevarat.Mi s-a spus ca firma nu prea ar fi in insolventa atata timp cat se fac atat concedieri cat si angajari.Oare se respecta legea?Cat despre plati compensatorii nici nu poate fi vb.Cica au dreptul ca fiind inca in cic sa ma poata concedia cand vor ei fara a ma trece in somaj si fara a-mi da plati compensatorii.Le-am comunicat ca ma voi adresa instantei pt ca nu sunt de acord cu concedierea.Spuneti-mi va rog daca m-as adresa instantei de judecata as avea vreo sansa sa rezolv ceva,nu de alta dar avand copil mic nu am nici timp si nici nervi sa merg prin tribunale.
Multumesc pt ajutor si intelegere!
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
badeana78, utilizator
Din ce spuneti dvs, ati avea sanse de castig in instanta cu toate ca sunt sceptic in privinta unor informatii postate.
buna seara,
am revenit cu un subiect destul de dezbatut de mine pe forum si la care as dori sa ma consilieze cineva.Mai sus se regaseste ceea ce s-a intamplat de la concedierea mea pana in prezent.
Am intentat proces angajatorului,pt contestarea deciziei de concediere.Domnii nu s-au prezentat in instanta cu probele pe care eu le-am cerut la nici o infatisare(au fost 2),de aceea instanta a dispus anularea deciziei de concediere emisa.Dupa aceasta data angajatorul trebuia sa faca recurs in 10 zile de la emiterea sentintei.Au facut-o ,insa asa cum ma astptam,in ultima zi din acea perioada.De aceea va intreb ce se va intampla acum ,dupa ce ei au facut recurs?Care este modalitatea pe mai departe?Se va tine oare cont de faptul ca acestia la toate citatiile din timpul procesului nu s-au prezentat?Exista posibilitatea ca eu sa pierd la recurs?
1. Daca au formulat recurs, atunci dosarul de la Tribunal va fi trimis la Curtea de Apel unde se va solutiona recursul .

2. Instanţa de recurs exercită un control asupra hotărârii atacate, fără posibilitatea de a administra, în principiu, probe noi şi fără a avea loc deci o nouă judecată în fond/

3. Instanta poate admite recursul sau il poate respinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa ccc? veperope veperope am lucrat 2 ani la o firma,dupa care am nascut si am intrat in cic.Am nascut in 29.09.2010.din cate am inteles postul meu n-a fost ocupat de nimeni dar nici nu ... (vezi toată discuția)
Faliment lili5 lili5 daca firma de la care am ramas in CIC da faliment sau se inchide intimpul in care sunt in CIC ce se va intampla dupa cei 2 ani? Daca firma nu mai exista? In ... (vezi toată discuția)
Notificare de preaviz in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani prodanslc prodanslc sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani si am primit din partea angajatorului notificare de preaviz in care se spune ca incepind cu prima ... (vezi toată discuția)