daca firma de la care am ramas in CIC da faliment sau se inchide intimpul in care sunt in CIC ce se va intampla dupa cei 2 ani? Daca firma nu mai exista?
In cazul meu punctul de lucru din orasul meu s-a inchis si stiu ca s-au mai inchis si altele.
Daca se inchide totul, de unde imi mai iau eu hartiile pt somaj?
Inchiderea unui punct de lucru nu inseamna neaparat falimentul firmei. Chiar daca se inchid mai multe puncte de lucru nu inseamna ca s-a deschis procedura falimentului.
In cazul in care se va ajunge totusi la falimentul firmei respective, ar fi bine sa luati legatura cu lichidtorul - persoana fizica sau juridica ce se va ocupa si va reprezenta firma dvs. pana cand toate bunurile acesteia vor fi vandute si datoriile achitate.
Daca societatea de la care aveti suspendat c.i.m. , in baza art.51 lit.a C.mun., da faliment atunci c.i.m. al dvs va inceta.
Daca aveti posibilitatea luati legatura cu angajatorul si cereti-i sa va elibereze adeverinta necesara pentru inscrierea la somaj.
sediul firmei este in alta localitate - unde se afla si cartea de munca.
itm din localitatea respectiva nu va fi instiintata de sc?
dar daca firma se restructureaza doar, ma pot concedia daca refuz un loc de munca oferit in afara localitatii? (peste 100 km distanta)
La ITM se va depune decizia de incetare a c.i.m. .... restructurarea inseamna desfiintarea unor posturi, deci concedierea va avea loc pentru desfiintarea postului si nu pentru refuzul unui loc de munca
Buna ziua,
cred ca sunteti bine protejata de legislatie - avand in vedere ca sunteti in concediu crestere copil. Textul pe care il redau in continuare este cel care interzice angajatorului sa va concedieze - cu exceptia unor cazuri exceptionale.
Nu se pune problema sa va ofere un alt loc de munca la 100 de km distanta. In orice caz, discutia va avea loc atunci cand va veti intoarce la lucru.
Iata si textul de care vorbeam :
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacitătii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
b) pe durata concediului pentru carantină;
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunostintă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
g) pe durata îndeplinirii serviciului militar;
h) pe durata exercitării unei functii eligibile într-un organism sindical, cu exceptia situatiei în care concedierea este dispusă pentru o abatere disciplinară gravă sau pentru abateri disciplinare repetate, săvârsite de către acel salariat;
i) pe durata efectuării concediului de odihnă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în conditiile legii.
Asadar, numai in cazul reorganizarii judiciare sau falimntului ati putea fi concediata in aceasta perioada (cresterea copilului).
Dreptul muncii
AlinaManoliu
Buna ziua,
Sunt in concediu crestere copil, din 26 ianuarie trebuie sa ma intorc la serviciu. Societatea de unde am intrat in cic are biroul central in ... (vezi toată discuția)