avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului

Daca sunt angajata la o firma din 24 noimbrie 2011 ,am nascut pe 4 decembrie 2012 si de pe 15 ianuarie 2013 firma a inchis punctul de lucru,intrebarea mea este daca mai beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului si de banii pt concediul maternal???
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 6 Ianuarie 2013
Sa va traiasca!

Inteleg ca firma a radiat punctul de lucru dar, exista cu sediu social, situatie in care primiti c/val concediului de maternitate de la companie.
Bineinteles ca veti beneficia de concediu medical si concediu pentru cresterea copilului, atata timp cat nu ati fost trimisa in somaj.. si chiar daca ati fi si in somaj tot veti beneficia.
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
leuca_luminita, utilizator
Va multumesc frumos! inca o intrebare mai am , din cate stiu daca sunt in concediu de maternitate nu ma pot concedia sau trimite in somaj atata timp cat ei inchid doar punctul de lucru nu si firma,oare am dreptate???
Art.60 C.mun. prevede :
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Asadar, pe perioada concediului de maternitate, a CCC nu are voie sa va concedieze dacat daca angajatorul se afla in situatia reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii, in conditiile legii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in timpul concediului de maternitate Blueeyes22 Blueeyes22 Buna ziua, Firma la care lucrez efectueaza concediere in masa, eu fiind in concediu maternal (cele 126 de zile). Ofera celor concediati salarii ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal/inchidere puntc de lucru adaniela82 adaniela82 Buna ziua! Sunt angajata iar acum ma aflu in concediu medical intrucat sunt insarcinata (3 luni jum.) si starea de sanatate nu-mi permite sa merg la munca. La ... (vezi toată discuția)
Concedierea in timpul concediului de maternitate... alinutza_b_b alinutza_b_b Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati sa ma lamuresc asupra efectelor concedierii in timpul concediului de maternitate. Situatia mea actuala este ... (vezi toată discuția)