Daca sunt angajata la o firma din 24 noimbrie 2011 ,am nascut pe 4 decembrie 2012 si de pe 15 ianuarie 2013 firma a inchis punctul de lucru,intrebarea mea este daca mai beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului si de banii pt concediul maternal???
multumesc frumos!
Bineinteles ca veti beneficia de concediu medical si concediu pentru cresterea copilului, atata timp cat nu ati fost trimisa in somaj.. si chiar daca ati fi si in somaj tot veti beneficia.
Va multumesc frumos! inca o intrebare mai am , din cate stiu daca sunt in concediu de maternitate nu ma pot concedia sau trimite in somaj atata timp cat ei inchid doar punctul de lucru nu si firma,oare am dreptate???
Art.60 C.mun. prevede : (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Asadar, pe perioada concediului de maternitate, a CCC nu are voie sa va concedieze dacat daca angajatorul se afla in situatia reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii, in conditiile legii.