avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea in timpul concediului de maternitate...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea in timpul concediului de maternitate...

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati sa ma lamuresc asupra efectelor concedierii in timpul concediului de maternitate. Situatia mea actuala este urmatoarea;
- sunt deja in concediu de maternitate ( prenatal) si am aflat ca exista posibilitatea ca firma la care lucrez sa se inchida sau anumite posturi sa fie desfiintate ( printre care si al meu). As vrea sa stiu urmatoarele;

1. mi se va mai plati indemnizatia de concediu de maternitate ? ce as putea face ca sa ma protejez;
2. acest lucru ar putea afecta acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului ( eu voi naste in Iulie, deci lunile iunie-iulie sunt incluse in stagiul de cotizare pentru acordarea ICC)?
3. Voi mai putea beneficia de stimulentul de insertie in cazul in care optez pentru varianta de 1 an concediu/indemnizatie pentru cresterea copilului si incep serviciul la alta firma?

Va multumesc mul!
Cel mai recent răspuns: alinutza_b_b , utilizator 10:35, 6 Iunie 2011
1. Pe perioada concediului de maternitate nu are voie sa va concedieze dacat daca angajatorul se afla in situatia reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
2. In aceasta situatie se aplica prevederile OUG 158/2005:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin.(1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
3. Daca se va intampla asa va duceti cu certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va calcula si plati.
4. Apoi veti putea intra si in CCC. Daca optati pentru varianta cu un an veti beneficia si de stimulentul de insertie.
Va multumesc frumos pentru raspunsul detaliat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate/crestere copil, firma cu probleme de lichiditati elavita elavita As dori sa stiu: 1. am dreptul la concediu de maternitate si ulterior concediu crestere copil, in situatia in care firma la care sunt angajata nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Romina1985 Romina1985 Beneficiez de concediu prenatal daca renunț la serviciu(motiv nu ma mai inteleg cu sefii).mentionez ca am 3 ani si jumatate de cand lucrez in acest loc 11 mai ... (vezi toată discuția)
Firma insolventa_gravide anairam_unid anairam_unid Buna ziua Firma la care activez va intra in insolventa si implicit se face concediere colectiva . Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarele ... (vezi toată discuția)