avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Beneficiez de concediu prenatal daca renunț la serviciu(motiv nu ma mai inteleg cu sefii).mentionez ca am 3 ani si jumatate de cand lucrez in acest loc 11 mai 2016 si pana in prezent 09.09.2019
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 10 Septembrie 2019
Va referiti la concediu de maternitate(126 de zile) - pre si postnatal - sau la concediul pentru cresterea copilului (2 ani , respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap) ?
La concediul de maternitate pre si post
Care este data prezumata a nasterii copilului ?

În cazul în care, potrivit legii, angajatorul își suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile - de exemplu, concediul si indemnizatia de maternitate - care s-au născut anterior ivirii acestor situații, se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.
Prevederile de mai sus ,se aplică și în situația în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă,

Pentru alte situatii, intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal Cerasela elena Cerasela elena Buna ziua! Sunt insarcinata in 27 de saptamani si de saptamana viitoare pot intra in concediu prenatal. ? Firma la care lucrez este in insolventa momentan, ... (vezi toată discuția)
Prenatal, postnatal, cic in caz de faliment florin96 florin96 Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca. Cum procedeaza o persoana a carui angajator da faliment in timp ce ea se aflta in prenatal. Cine plateste ... (vezi toată discuția)
Concediu medical + crestere copil - firma in insolventa adina2890 adina2890 Buna ziua! In luna noiembrie am intrat in concediu medical, dupa nastere (cele 126 de zile), timp in care companie in cadrul careia sunt angajata a intrat ... (vezi toată discuția)