avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prenatal, postnatal, CIC in caz de faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prenatal, postnatal, CIC in caz de faliment


Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca. Cum procedeaza o persoana a carui angajator da faliment in timp ce ea se aflta in prenatal. Cine plateste prenatalul, postnatalul (adica de unde poate ridica banii) si cine ii face calculul venitului net pentru ultimele 12 luni pentru a beneficia concediul de ingrijire copil.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:29, 5 Februarie 2009
Potrivit OUG nr.158/ 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

ART. 32
(1) In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin. 1 ( - adica indemnizatia de maternitate in cazul dvs. -), care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.
In cazul falimentului anagajtorul este cel care face anuntul cu privire la situatia salariatiilor , adica cu privire la incetarea CIM . O data cu carnetul de munca anagajtorul elibereaza ( la cerere) si alte adeverinte care fac dovada salariului, vechimii, palata CAS,CASS, somaj.Luati adeverintele tip necesare atat pentru dosarul indemnizatiei CIC cat si pentru dosarul de somaj si solicitati completarea lor. Plata concediului de maternitate se face de catre casa de sanatate. In cazul in care nu este desfacut CIM angajatorul este obligat sa va plateasca in continuare concediul de maternitate si sa va elibereze actele necesare CIC. In cazul falimentului se numeste un judecator sindic sau un lichidator si de la acestia se pot obtine actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc și prenatal adina000 adina000 Daca in timp ce sunt in concediu de risc sau prenatal firma da faliment banii vor fi primiți direct de la stat ? (vezi toată discuția)
Sunt în concediu medical si angajatoruangajatorul închide fabrica !! Alexa ionuț Eugen Alexa ionuț Eugen Ce acte trebuie să îmi elibereze angajatorul si cum procedez pentru a obține banii pe concediul medical ???? (vezi toată discuția)
Desfacere contract de muna/concediu risc maternal gabrielaando gabrielaando Buna ziua, Ma aflu in concediu de risc maternal si pot intra la sfarsitul lunii in concediu prenatal. Ce se intampla daca am si pe luna viitoare concediu ... (vezi toată discuția)