avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand este o hotarare judecatoreasca executorie?
Discuție deschisă în Executare silită

Cand este o hotarare judecatoreasca executorie?

Ma aflu intr-un proces de evacuare cu fostul meu sot. Am castigat pe fond si in apel. Acum astept redactarea sentintei dupa apel. As dori sa stiu daca in aceasta faza , hotararea judecatoreasca poate fi executorie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: diana1sefa , utilizator 17:45, 8 Aprilie 2011
O HOTARARE ESTE EXECUTORIE NUMAI DACA ESTE INVESTITA CU TITLU EXECUTORIU. Adica dupa ce va vine hotararea trebuie s va intoarceti cu ea la tribunal sa sa o investiti cu formura executorie. Este vorba de o stampila ce o pune pe hotarare. Dupa aceea va duceti cu ea la un executor judecatoresc pentru a pune hotararea in executare. Aici alti bani.............
O hotarare este executorie,din momentul in care aceasta,la cererea titularului, este investita de catre instanta de judecata cu formula executorie
Cu acest document ,va adresati executorului judecatoresc care ,la randul sau demareaza etapele procedurii de executarea silita,solicitand instantei incuviintarea executarii silite a debitorului
imediat ce a ramas definitiva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)
Cand se poate apela la un executor judecatoresc? boholt boholt Buna ziua! As dori sa aflu in ce conditii se poate apela la un executor judecatoresc. Exista o sentinta definitiva intr-un dosar civil, sentinta mentinuta si ... (vezi toată discuția)
Terrmen executare silita? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua imi poate spune cineva, va rog, care este intervalul de timp dintre emiterea unei sentinte civile definitiva si irevocabila si momentul in care pot ... (vezi toată discuția)