avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 290/2003- termen prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 290/2003- termen prescriptie

buna ziua, pun si eu o intrebare : daca dreptul de despagubire acordat in baza Legii 290/2003 este sau nu prescriptibil in termenul de 3 ani asa cum prevede Codul Civil? Adica, am primit Hotararea Comisiei Centrale inca din oct.2009 si nici pana acum nu am reusit sa facem aceea procura la notar prin care toti beneficiarii desemneaza pe unul dintre noi ca sa primim suma intr-un singur cont la o banca. Asta din reticenta unui frate care azi zice ca vrea , maine zice ca nu mai e de acord cu asa ceva,,,, si nu stim cum sa facem efectiv. ANRP-ul asteapta aceste documente de la noi ca sa ne inscrie la dosare rezolvate si bune de plata ,dar noi nu am reusit inca sa ne punem de acord si nu stiu cat timp putem sa o mai lungim,,,, si daca dupa trei ani mai avem dreptul sa pretindem suma de la stat , conform legii . Rog un raspuns,, multumesc anticipat..
eu nu sunt de specialitate sa va raspund strict la intrebarea dvs.Dar, pot sa va spun ca eu am Hotarare din iulie 2007 si cu toate ca am obtinut procura notariala si am depus toate hartiile ce sunt prevazute de normele de aplicare a legii,nici in ziua de azi nu am vazut un leu de la ANRP.acum ne judecam....Asa ca ,daca nu ati depus hotararea,insotita de celelalte documente la ANRP,nici nu puteti fi luati in calcul viitor,adica peste vreo 10aniX-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare hotarare wap54 wap54 Pe Legea 290/2003 prefecturile emit hotarari privind despagubirea sau in urma contestatiei si sustinerii unui proces privind dreptul la despagubire se emite, ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 Kolea41 Kolea41 buna seara,suntem refugiati din basarabia si am intocmit dosarul pentru despagubirea averii de acolo.Am primit si Hotararea Comisiei cu aprobarea dosarului si ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 - hotarire judecatoreasca magu magu Ma numar printre primii din tara care am obtinut hotarire judecatoreasca pentru despagubire conform legii 290/2003, inca din anul 2006. Acum mi se spune ca nu ... (vezi toată discuția)