avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.as dori sa ma ajutati cu niste informatii.
1. tatal meu a decedat acum cateva saptamani.eu mai am un frate.este obligatoriu sa se faca succesiune in termenul de 6 luni?
2. tatal meu impreuna cu fratii lui au avut cate un teren.titlul de proprietate este doar unul in care sunt trecuti si ceilalti 3 frati ai tatei. este corect?ce se poate face in acest caz.?
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:28, 9 Aprilie 2011
1. succesiunea se poate face oricand, termenul de 6 luni este termenul de optiune succesorala in care dvs trebuie sa optati pentru acceptare/ renuntarea la succesiune.
2.da titlu de proprietate este corect emis. cand veti dezbate succesiunea de pe urma tatalui dvs in masa succesorala veti include si cota parte ce i se cuvenea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Succesiuni si acte succesorale dorucioby dorucioby Se da urmatoarea problema: doi frati si tatal decedat. Unul din frati deschide succesiune.Daca se semneaza succesiunea celor doi frati li se cuvine 1/4 din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vovy vovy Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa. Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)