avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada determinata

Buna ziua.
Sunt in somaj si am gasit sa ma angajez pe o perioada determinata de 2 luni.
As dori sa stiu urmatoarele :
- daca pot renunta la acest contract in cazul in care imi gasesc un alt loc de munca stabil.
- daca renunt in aceasta perioada de doua luni la contract din motive personale , mai pot primi somaj in continuare?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 9 Aprilie 2011
1. Puteti solicita incetarea acelui c.i.m. daca va va gasiti in alta parte .

2. Plata indemnizatiei de somaj se suspenda la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni.
Prin urmare, la incetarea c.i.m. puteti solicita repunerea in plata . In acest caz, repunerea în platã se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj mihueu mihueu Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)
Lntrerupere somaj monel35 monel35 Sunt in somaj de 2 luni.Am gasit loc de munca pe perioada determinata de 3 luni cu 4 ore/zi . Dupa aceasta perioda de 3 luni lucrate mai pot beneficia de somaj ... (vezi toată discuția)