avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum contest o sanctiune disciplinara in instanta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum contest o sanctiune disciplinara in instanta?

Lucrez in invatamant de 17 ani. In urma unei discutii cu directorul scolii, am primit o sanctiune disciplinara (avertisment cu trecerea lui in cartea de munca, pentru :" agresiune verbala a directorului unitatii") . Nu mi s-a respectat dreptul la aparare, iar reclamatia doamnei director, la adresa mea, nu corespunde adevarului. Sanctiunea a fost data fara declaratia mea, desi m-am prezentat la comisia de disciplina si am cerut o amanare a audierilor pentru a-mi produce probe in aparare si a-mi consulta avocatul. Nu mi s-a luat in seama cererea si am fost sanctionata fara sa existe vreo declaratie a mea la comisie.
Cum formulez plangerea catre tribunal? Exista vreun model?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adin67 , utilizator 14:36, 9 Aprilie 2011
Nu exista un draft..pentru ca fiecare cerere imbraca forma situatiei concrete. Efectiv faceti o cerere adresata Tribunalului din raza teritoriala a domiciliului dvs , prin care solicitati anularea decizie de sanctionare si a mentiunii din carnetul de munca., explicand ( motivand) instantei de ce solicitati acest lucru. Temeiul juridic este Codul Muncii.
Puteti contesta decizia de sanctionare in termen de 30 de zile de la data comunicarii (Tribunalul de la domiciliul dvs. competent sa judece cauza). Instanta poate anula sanctiunea dispusa de angajator daca va constata ca aceasta este neintemeiata sau a fost dispusa fara respectarea conditiilor procedurale impuse de lege.

Un model orientativ de Contestatie impotriva deciziei de sanctionare il gasiti aici
[ link extern ]
Temeiul de drept ptr. a contesta sanctiunea sunt prevederile art.280 din noua Lege a educatie Nationale care se aplica in speta. La alin(7) se prevede un termen de 15 zile de la comunicare, in care aveti dreptul de a contesta decizia comisiei de disciplina la colegiul de disciplina ce apartine inspectoratului care va analiza temeinicia deciziei organului contestat. Dupa efectuarea procedurii prealabile daca raspunsul va nemultumeste va puteti adresa instantei conform alin(10) al aceluasi articol de lege. Nerespectarea procedurii prealabile poate fi sanctionata de instanta prin respingerea cererii dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
adin67, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie-sanctiune contest_decizie contest_decizie Derularea evenimentelor: 16.05.2014/declaratii depuse la secretariatul scolii si in aceeasi zi [b]sesizare catre Consiliul de administratie din partea ... (vezi toată discuția)
Sanctiune scrisa busu_nicoleta busu_nicoleta Am fost sanctionata cu o sanctiune scrisa zilele trecute pt ceva ce am facut dar la insistentele directorului. Pot contesta aceasta sanctiune si cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Penalizare loc de munca molul molul buna ,ma confrunt cu urmatoarea situatie>am avut cu seful meu o mica disputa adica am avut curajul sa -i spun ca nu pot sa-mi indeplinesc la timp sarcinile de ... (vezi toată discuția)