avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

va rog sa-mi spuneti la un contract de 4 ore cate zile de concediu de odihna revin?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 10 Aprilie 2011
Minim 20 de zile lucratoare ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Salariatii cu CIM cu timp partial beneficiaza de acelasi numar de zile de CO ca si salariatii cu CIM cu timp complet.
2. Intr-o zi de CO ei sunt in CO numai 4 ore (ca si numarul de ore lucrate cat sunt la serviciu), restul este timpul lor liber.
Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.

Sistemul proporţionalizării cu timpul efectiv lucrat se aplică numai în cazul drepturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu aferent activitatii part time DAYANA_Only DAYANA_Only Daca in CCM angajatorul a negociat 21 zile de c.o., unui angajat cu norma part time ce nr de zile de c.o.ii revin? Conform art. 103 codul muncii inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Job part time THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua va rog sa mi spuneti daca sunt angajata la un job part time de cate zile de concediu de odihna am dreptul? sunt la 20ore/saptamana.multumesc (vezi toată discuția)
Concediul de odihna acordat angajatilor part time tedissprest tedissprest in situatia unui contract de munca de 4 ore pe zi, cate zile minim de concediu poate avea angajatulin decursul unui an? (vezi toată discuția)