avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile angajatului cu contract de 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile angajatului cu contract de 4 ore

Buna seara, as vrea sa stiu daca drepturile mele ca si angajat cu ctr de 4 ore sunt aceleasi ca a unui angajat cu norma intreaga ( asigurare de sanatate, concediu de odihna, posibilitatea de a contracta un imprumut bancar....). O alta intrebare ar fi daca se mai folosesc cartile de munca la angajare odata cu intrarea in vigoare a noului cod al muncii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:13, 10 Aprilie 2011
(1) Chiar daca aveti incheiat un CIM cu fractie de norma, beneficiati de aceleasi drepturi ca si un salariat cu norma intreaga.

(2) Cartile de munca nu se mai completeaza incepand cu 01/01/2011.
Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat 6 ore pe zi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore? 4 ore ... (vezi toată discuția)
Program de patru ore ContSters228970 ContSters228970 Pentru un salariat cu patru ore se acorda concediul de odihna ca pentru opt ore? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru timp partial de munca irumes irumes Am angajat un consilier juridic cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu timp partial (fractie de norma) de 2 ore/zi. Intrucat in modelul ... (vezi toată discuția)