avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

buna ziua,as dori sa imi explice cineva cum se poate renunta la drepturile mostenite in favoarea unui singur mostenitor,mai exact noi sintem patru frati care am mostenit o casa in urma decsului tatalui nostru,avem toti patru certificat de mostenitor fiecare cu 25% din masa succesorala.acum ne-am hotarit fratii sa cedam in favoarea surorii,dar nu stim cum se procedeaza?se merge la notar si se face un act dar cum se numeste acel act,am vrea sa stim si cit ar costa,iar in urma actului sa rezulte un singur mostenitor sau mai exact un singur proprietar?va multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 11:40, 10 Aprilie 2011
Incheiati un act de partaj voluntar la notarul public prin care imoblul va reveni in totalitate unui singur proprietar, insa trebuie sa aveti intabularea imobilului facuta in prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar dorinah dorinah Buna ziua, Suntem patru frati care avem un titlu de proprietate in care suntem inscrisi toti patru, pentru o suprafata de teren de 10000 mp. Terenul il ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)