avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli incalzire abuzive din partea asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli incalzire abuzive din partea asociatiei de proprietari

Buna ziua,

-In factura de la intretinere am observat o rubrica suspecta “cheltuieli incalzire” care nu mi se par corecte avand in vedere ca eu sunt debransata de la CET din anul 2002 prin montarea de centrala termica . In urma debransarii vecina de la etajul 3 in anul urmator (2003) se plangea ca la dumneaei este frig din cauza ca eu nu faceam aerisirea la timp si atunci am cazut de comun acord sa coboram tevile la ea in casa si montarea de aeristoare pe cheltuiala mea tocmai pe seama evitarii conflictelor cu vecinii (a nu se crede ca nu voiam sa efectuez aerisirea si astfel putea s-o faca singura cand voia) .In concluzie in apartamentul meu nu mai este nici o teava de incalzire totate fiind coborate la vecina de la etajul 3 din anul 2003 , iar domnul presedinte de scara stia de aceste modificari.
-Problema care ma deranjeaza consta ca in urma reglemetarilor privind incalzirea la comun am fost inclusa si eu care nu mai beneficiez de nici un serviciu din partea CET Iasi,iar factura de la gaz fiind destul de consistenta (ultima in jur de 700 ron).Toate aceste cheltuieli au aparut fara o informare din partea asociatiei de propietari a locatarilor,persoana care i-a decizii pe scara este domnul presedinte. Va rog sa-mi spune-ti care sunt drepturile mele in cazul acestui conflict si ce demersuri trebuie sa intreprind.Am uitat sa specific ca eu stau la etajul 4 si este ultimul etaj.
Si a doua intrebare este corect ca pierderile de apa sa se plateasca pe persoana si nu pe apartament sau si aici s-a recurs la un abuz ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:09, 12 Aprilie 2011
johnpescar a scris:

Intotdeauna trebuie achitat numai ceea ce se consuma(ca regula generala) si ar fi culmea sa ajunga cineva sa achite caldura unor tevi care nu ajung in apartamentul sau.[...]

....Intotdeauna este intrebata asociatia de proprietari daca este de acord sa se "ciunteasca" proprietatea comuna, stiti?! Or in cazul de fata asociatiei nu i s-a cerut niciun acord, iar furnizorului nici atat. Furnizorul are si el niste trenuri, pe acolo, pe la instalatie, sa masoare, sa socoteasca, sa modifice etc.
Or daca nu tinem cont de ce trebuie facut, altii de ce sa tina cont de ce vrem noi?
Multumesc pentru toate mesajele, cred ca nu am fost explicita ,m-ar fi interesat cum s-a procedat la alte asociatii cand s-a aplicat hotararea de guvern 343/2010,daca au fost instiintati locatarii sau cum trebuia sa procedeze asociatia de proprietari,sedinte cu locatarii pentru informare eventuale solutii-opiniile celorlalti.La noi decizia sa luat pe baza a 2-3 persoane fara o informare prealabila a tuturor locatarilor (de ce?????).Debransarea am efecuat-o in 2002 si tevile le-am mutat in 2003 am uitat sa specific ca eu nu ma mutasem in apartament si vecina era nemultumita trebuia sa revin destul de des ca sa fac aerisirea pentru vecina.Iar privind pierderile de apa toti locatarii au apometre si s-a luat decizia sa platim pe nr. persoane (de ce????)daca tot am facut un efort pentru montarea lor.Daca ati vedea ca un vecin(care este presedinte de scara)ca consuma 1m3 de apa pe luna nu ati lua atitudine????

P.S.Nu mai aruncati cu piatra in cei care au facut sacrificii pentru confort si altii vor sa traiasca pe spinarea lor fiindu-le greu si in ziua de azi sa se adapteze la vremuri noi.
La asociatiile unde sunt repartitoare in apartamentele conectate la sistemul centralizat de incalzire se aplica Ordinul 343/2010 al presedintelui ANRSC.
Daca in condominiu aceste apartamente nu sunt contorizate, atunci se aplica un algoritm propriu asociatiei.
La dv. care este situatia? Ca sa stim ce discutam!
In scara 5 apartamente sunt cu centarala,iar restul au repartitoare si toate apartamentele au apometre.
Pentru ca blocul dv. este contorizat cu repartitoare, atunci se aplica Ordinul 343/2010 al presedintelui ANRSC prin care toata suflarea blocurilor, indiferent ca sunt conectati la sistemul de incalzire centralizata sau nu, indiferent ca le trec tevile prin apartamente sau si le-au izolat sau le-au taiat de-a binelea (cum e cazul dv.) ...deci toata suflarea blocurilor plateste caldura la comun.

Nu se face niciun fel de diferenta, singurul criteriu este suprafata apartamentului.

:offtopic:
Daca va raspund cum nu va place sa nu ziceti ca arunc cu pietre. V-am infatisat si punctul de vedere al celui care nu are CT, chiar daca si el la randu-i o fi facut niste sacrificii de alta natura.
Ideea e ca nu importa sacrificiile pe care le facem fiecare, ci prezervarea proprietatii comune si respectul reciproc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuielilor de intretinere pentru tevi cristeadan2000 cristeadan2000 Locuiesc la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje si am centrala termica. Locatarii de deasupra mea (et 4) au si ei centrala termica. Tevile retelei de termoficare ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)
Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)