in cazul cistigarii recursului unei contestatii la executare in in care fusese anulate nelegal actele de executare, si datorita carui fapt am fost nevoita sa -mi angajez un avocat pentru a ma asista juridic, si am platit acestuia onorariul solicitat ,dar nu am specificat in recursul pe care eu l-am redactat , ca in cazul cistigarii recursului imi doresc banii inapoi.. deoarece sint complet nevinovata de intentarea acestui proces,. Mentionez ca pe dl. avocat l-am contractat dupa ce redactasem recursul ,doar sa ma reprezinte in fata instantei verbal, si nu stiu daca a solicitat sau daca s-a prezentat eu fiind in alta localitate decit unde se judeca procesul. va rog sa binevoiti a ma lamuri , daca se mai poate solicita debitorului restituirea acestui comision(destul de consistent) dupa ce s-a incheiat recursul?
Daca s-au solicitat cheltuieli de judecata in recurs, in cazul admiterii recursului, acestea vor fi acordate.
In cazul in care acestea nu au fost solicitate in recurs, pot fi recuperate de la debitor pe cale separata prin introducerea unei actiuni in justitie.
Dar i-ati spus avocatului ca doriti cheltuielile de judecata?
Atunci, cand a pus concluzii in judecata recursului, a solicitat el verbal instantei, nu trebuia sa fie scris in redactarea actiunii.
Daca avocatul a cerut cheltuieli de judecata si instanta nu s-a pronuntat,sau a omis sa se pronunte , poate cere in baza art. 281 ind. 2 c.pr.civ. completarea dispozitivului si acordarea cheltuielilor .
Eroare materiala?
atlantiana
Am fost parte intr-un proces - parat. La ultimul termen am cerut cheltuieli de judecata si am depus chitanta in original. Actiunea a fost respinsa, deci am ... (vezi toată discuția)