avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratie bloc: trebuie sa platesc salariu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratie bloc: trebuie sa platesc salariu presedintelui?

Sunt obligat sa platesc salariul presedintelui de bloc? Daca da, care este suma maxima si cea minima?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:18, 13 Aprilie 2011
Depinde ce hotarare luati in AG a proprietarilor ocazie cu care se stabileste in cadrul BVC (buget venituri si cheltuieli) valoarea salariilor si indemnizatiilor.
Sunt asociatii in care presedintele face benevol toata munca si responsabilitatea specifica - si aceasta pentru ca asa doreste dansul. Nu acelasi lucru se intampla si in majoritatea as. prop. unde presedintele, membrii com. ex., cenzorii indeplinesc sarcinile si responsabilitatile conform unui contract de mandat in schimbul unei remunerari.
Odata ce ati hot, in AG ca trebuie sa-l platiti pe presedinte, atunci c/val cheltuielilor cu salariul acestuia se trec ca obligatii de plata, alaturi desigur cu celelalte salarii.
Informativ, dar numai informativ va pot spune ca intreaga cheltuiala salariala (administrator, contabil, fem. de serviciu, conducere) poate ajunge uneori si la 0,50 lei/mp sup. utila - dar de obicei aceasta valoare este mai mica. Faceti calcule si daca nu va convine asta e, faceti propuneri ca functia de presedinte sa nu mai fie remunerata, faceti cu randul aceasta responsabilitate - gratis si dupa ce treceti prin aceasta experienta mai vorbim.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu administrator simonica2014 simonica2014 Buna ziua , Poate sa ma lamureasca cineva cu privire la plata administratorului si presedintelui, de ce variaza de la o luna la alta? Sa clarific mai bine. ... (vezi toată discuția)
Salarii asociatie de proprietari ContSters235906 ContSters235906 stie cineva se salarii se acorda pentru cei trei muschetari:\"B-)presedinte,contabil-casier,cenzor?\" ..de curiozitate. MultumescB-) (vezi toată discuția)
Salariu pentru presedintele de bloc? Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 Buna dimineata. Presedintele de bloc trebuie sa fie remunerat sau nu, atat timp cat isi pune semnatura pe acte, aduce firme pentru reparatii/lucrari/iluminat ... (vezi toată discuția)