avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poate scrieti un articol despre cum sa strici ceva bun
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poate scrieti un articol despre cum sa strici ceva bun

Cred ca sunt deja vreo cinci ani de cand vin zilnic pe acest site. Am pregatire in domeniul real, insa consider ca la fel cum a scrie corect este o chestiune de minima igiena personala, cunoasterea legii este absolut necesara, motivele fiind evidente.

Situl s-a dezvoltat foarte mult, si din pacate, chiar daca a devenit o sursa mult mai bogata de informare bruta in materie de legislatie, arata din ce in ce mai putin interes in rezolvarea nedumeririlor cititorilor.

Este normal, din punctul de vedere al unui proprietar de afacere, sa il intereseze banul si sa uite, de fapt, care a fost intentia initiala. In acest caz, sa aducem laolalta avocati din toata tara, care sa lumineze oamenii in ceea ce priveste diverse chestiuni ce tin de legislatie.

Exista, insa, intr-o afacere, un anumit punct de inflexiune pe care daca nu il sesizezi, risti sa ajungi sub apa la fel de rapid pe cat ai crescut, la un moment dat.

Problema este ca din ce in ce mai putine intrebari puse primesc raspunsuri calificate, de la avocati. Pe undeva, raspunsurile celor necalificati incep sa fie regula, si nu exceptia.

Or, acest site se numeste AVOCATnet.ro, si nu AMATORnet sau stiu eu cum.

In opinia mea, scaderea evidenta a nivelului acestui site (sub aspectul amintit) va avea efecte, pe termen mediu si lung. Atunci cand utilizatorii vad ca pun intrebari degeaba si ca singurele raspunsuri, si alea in doi peri, vin de la amatori, credeti-ma ca este mult mai facil sa te duci la nevasta si sa afli de la ea cum e cu legea cutare sau cutare. La pareri suntem toti extrem de priceputi. Nu vad de ce sa vii pe acest site si sa astepti sa te bage vreun avocat in seama, cand acest eveniment se intampla foarte rar.

Imi amintesc cu placere ca acum vreo 3-4 ani, o intrebare primea cel putin cateva raspunsuri avizate, serioase si bine fundamentate, ale unor avocati. Ce s-a intamplat intre timp, nu stiu. Dar repet, am senzatia ca ma aflu intr-un mall unde e harmalaie, si nu intr-un cabinet unde stau de vorba cu un specialist in drept.

Si pentru ca stiu ca nimanui nu-i place sa munceasca pe gratis (chestie care poate fi cauza slabului interes al avocatilor de meserie sa dea raspunsuri la intrebari), vreau sa spun, in calitate de client al unor avocati in mai multe ocazii, ca un astfel de site poate sa aduca mari servicii meseriei dumneavoastra. Eu am dat, in decursul anilor, peste cativa avocati priceputi si peste mai multi avocati foarte slabi. Cum i-am deosebit ? Apeland si la avocatnet.ro, unde am gasit fie alte opinii (MOTIVATE CU LEGEA IN FATA), fie alte sfaturi.

Cateodata, este greu sa ii deosebesti pe unii de altii. insa o metoda ar fi un astfel de site unde iata, poti pune o intrebare si afla (de dorit) un raspuns calificat. Asadar, existenta unui astfel de site poate elimina, treptat, macar o parte dintre cei care nu au nimic in comun cu meseria de avocat.

Nu stiu daca sunt singurul care are aceasta nemultumire. Eu tare as prefera ca acest site sa aiba un sistem de abonament, dai o suma si poti sa intri, dar daca pui o intrebare gasesti un raspuns calificat la punct si virgula, decat ce e acum - totul pe gratis, insa in loc de prajitura asteptata, daca primim paine uscata...
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
noiklosa, utilizator
"meserie de avocat", presupun ca este esclusa din limbajul adavarat al DEX. Profesia de avocat "DA"; Observatiile sunt bine venite, Puteti observa si D-voastra ca sunt multe intrebari puse pe sitee pe jumatate si altele fara inteles exact. Candva "artistii amatori" (producatorii de cultura) concura cu "artistii profesionisti",care erau numiti in epoca respectiva "CONSACRATI"; dar timpul a demostrat ca operele amatorilor erau gustate de marele public, Si de ce?;; pentru ca exprima ceea ce dorea publicul..!!! Pecand operele "consacratilor", erau savurate de micul public care erau un cerc restrans numai al lor. Acum intradevar, amatorism exista in toate domeniile""" , dar depinde cum il privesti.?? In Legea Fundamentala, exista un articol, in care se prevede ca .."toti cetatenii sunt obligati sa cunoasca legile tarii si sa le respecte cu strictete..", Deci; in ceea ce priveste amatorismul""nu este o grava problema, si o zic dece ? Cunoscand legile tarii, incalci mai putin drepturile semenilor tai.. Critica privind "AMATORnet", D-le nusi are nici o relevanta, deoarece, toti avem dreptul de a opina intr-o chestiune de principiu, chiar daca esti amator. Eu am avut ocazia sa vad "amatorinet", pe care judecatorii ii ascultau cu drag modul cum pledau cauza din dosarele lor personale sau unde aveau mandat dat. Deci; sa curmam restrictiile de acces pe sitee-ul Avocatnet.ro, aplicand o dispozitie "discriminatorie",
Imi cer scuze fata de unserul, vizat ...:sorry::hm:
Ca unul ce am "cotizat" la multi medici pana sa inteleg in mod direct diferenta dintre profesionalism si smecherie pot sa constat starea de fapt contemporana, exprimata si de avocatnet!
Probabil sunt CONSULTANTI de succes care nu au timp de forumuri, probabil sunt consultanti care au nevoie de clienti mai putin pretentiosi si vaneaza.
Personal apreciez posibilitatea creata de forum "patimilor" de a fi descarcate!=D>
In final poti trage concluzii analizand dezvoltarea unor cauze, a precedentului.
Posibil sa intervina in viitor cei care au trecut printr-o cauza asemanatoare si pot exemplifica concret in spatiu si timp care este stadiul dezvoltarii societatii in care respiram.
<<Adevarul este o minciuna nedescoperita?>>
Eu sincer vorbind, daca este sa aflu pareri neautorizate despre cate-n luna si in stele, cunosc cui sa ma adresez. Or, tocmai discutiile astea nu-si au rostul pe un site care se vrea profesionist. Si eu am mai citit text de lege la viata mea, dar am bunul simt sa intreb, atunci cand am o problema, sa intreb, deci, specialistii.
noiklosa a scris:
Problema este ca din ce in ce mai putine intrebari puse primesc raspunsuri calificate, de la avocati. Pe undeva, raspunsurile celor necalificati incep sa fie regula, si nu exceptia.

Va intreb: de unde stiti dv ce ”calificare” au "amatorii” care raspund utilizatorilor? Poate sunt oameni care nu vor sa se stie cu ce se ocupa in viata reala: pot fi detectivi, politisti, avocati, consilieri juridici, notari etc s.a.md.
Modestia – un fel de a spune – a fost interzisa?

noiklosa a scris:
Cred ca sunt deja vreo cinci ani de cand vin zilnic pe acest site

In acest caz ar fi trebuit sa cunoasteti regulamentul forumului – citindu-l ati fi aflat ca nu e recomandabil a se scrie ceea ce deja s-a scris. In cazurile in care un raspuns a fost gresit mereu a intervenit cineva si a corectat.
Tot citind regulamentul ati mai fi aflat ceva (citez din regulament):
Discutiile din forum nu reprezinta consultanta juridica. Nicio discutie purtata in forum-ul Avocatnet.ro nu poate fi interpretata ca fiind consultanta juridica sau de orice alt fel.

Puteti observa ca nu se face distinctie intre ”amatori” si ”profesionisti”.

Asadar: cum faceti diferenta intre ”profesionisti” si ”amatori” intr-o... lume in care anonimatul e la moda?

Interesant este ca au fost cativa utilizatori care au adresat intrebari la care ar fi putut raspunde si un student la drept din anul II dar au cerut explicit: "Doresc sa raspunda numai profesionistii” Si nu le-a raspuns nimeni! Unul dintre acesti utilizatori si-a editat, mai apoi, mesajul si a eliminat ”pretentia”. Culmea! I-a raspuns un avocat!

noiklosa a scris:
...nu au nimic in comun cu meseria de avocat.

Cum reusiti sa va dati seama ca cineva este sau nu avocat atunci cand e inscris doar ca utilizator? Eticheta este cea care conteaza?
Lasand deoparte ca e in discutie o... profesie, nu o meserie

Ati citit unele... aberatii scrise de consultanti inregistrati ca avocati? Lor ce doriti sa le faceti? Ca sunt avocati, si alti avocati intervin in urma lor, sa corecteze!!
[EDITAT]
Sa o luam pe caprarii.

In primul rand, nu cred ca trebuie sa ai IQ peste 100 ca sa realizezi cine bate campii si cine nu. Pana si in materie de legislatie romaneasca. Or, asa m-a invata pe mine mama si domnii profesori de la universitatile unde dracul m-a pus sa ma duc, ca aia cu scoala, adica specialistii, sunt oameni respectabili si care merita sa fie ascultati atunci cand vorbesc.

Altfel spus, intre baba Dumitra din Plopeni care-mi spune ca am albeata la ochi si un medic specialist, o sa insist sa il cred pe nenea doctoru'. Intre cumatrul Gheorghita care a citit despre computere prin ziare si-mi zice ca precis mi-a picat hardul de la batranete si domnul inginer automatist care imi da un diagnostic bazat pe un soft simplu si eficient, la fel o sa il cred pe ultimul.
Iar intre vecina Aglaia care stie ea cum e cu legea 10 si domnul avocat care a facut o scoala si e de presupus ca nu a facut-o degeaba, o sa-i dau dreptate, la fel, ultimului.

Deci una la mana ca eu am boala competentelor, si de aceea atunci cand ma doare burta, nu ma duc la avocat, ci la medic. Si viceversa, cand e sa divortez, nu apelez la inginerul de sistem. Nici la vecini.


Pe acest site, faptul ca multe persoane se semneaza "avocat" denota doua lucruri: ca sunt avocati, deci specialisti, si au, culmea, tupeul sa recunoasca asta in public. Glumesc. Este vorba despre faptul ca isi asuma responsabilitatea unui raspuns dat, prin simplul fapt ca se identifica, au nume si prenume.

Eu cred ca noi, restul, daca nu ne identificam ca si oameni de specialitate, ca si cunoscatori calificati, nu din auzite si citite, a legislatiei, nu avem aceeasi calitate ca si cei ce recunosc public ca sunt avocati.

Sa trec la a doua aghiazma pe care mi-ati servit-o.

Eu nu m-am referit atat de mult la raspunsuri gresite, pe alea le putem dibui - aceia care avem un IQ peste media din mediul rural, ci la raspunsurile contradictorii, incomplete, confuze. Daca sunteti obiectiv cu dumneavoastra insiva, nu neaparat cu noi, restul lumii, veti recunoaste ca se intampla des sa nu ca subiecte interesante sa nu primeasca o rezolvare pe intelesul tuturor. Ceea ce ar fi rostul sitului (cresterea traficului, adica, generata de subiecte care nu ne intereseaza acum, dar sunt interesante in contextul lumii in care traim).

Treaba asta cu "nu constituie consultanta juridica" este ca si cum mi-ati spune ca daca-mi descrieti pe net ca va doare un pic gatul iar eu, ca si medic, va raspund ca este timpul sa va impuscati din cauza ca aveti cancer, ar trebui sa ma luati in seama, adica sa ma credeti pe cuvant. E normal ca aici, pe internet, este vorba despre opinii, dar cu siguranta ca sunt destui oameni care chiar scriu si raspund in mod serios. Ce este scris aici, cand apar raspunsuri calificate, poate constitui un bun punct de pornire pentru tema de acasa (citirea legii) si fiti convins ca textul din regulament a fost pus tocmai ca nu cumva sa se duca vreun nuntas la doamna presedinta de instanta si sa-i spuna ca asa a citit el pe avocatnet. Intelegeti ce spun.

In fine, despre meseria de avocat.

Din nenorocire, am fost in instante romanesti. Am fost si in alte tari, si da, linistiti-va, nu ca inculpat, Doamne fereste. Am vazut si ascultat avocati romani competenti, care nu-si argumentau pledoaria pe povesti si generalitati, ci pe legea cutare, articolul cutare, adica se exprimau in termeni clari, matematici, fara poezie. Asta este ce vrea judecatorul, corect ?, pentru ca el are nevoie de termeni juridici, mai putin de contextul mondial si de dinamica pretului la litrul de lapte. De aceea, din punctul meu de vedere, eu asa cred ca este benefic sa se discute si aici. Pe text de lege, pe articol, pe alineat, pe termeni matematici.

Poezia apartine amatorilor, stimate domn. Ziaristilor, daca vreti. Noi, cei care avem un respect sincer fata de specialistii dintr-un domeniu sau altul, credem cu sinceritate ca avocatnet.ro este locul unde specialistii ar trebui sa vorbeasca mai mult, iar amatorii sa asculte si mai mult.

Asta fiind parerea mea de amator (in ale legislatiei). Gresesc ?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Utilizatori-consultanti- avocati ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua! Cu riscul de a mi se sterge topicul,as dori sa stiu daca avocatii de pe acest form chiar sunt avocati.Am citit cuvant cu cuvant regulamentul ... (vezi toată discuția)
Respectul fata de..."vasile" Radu Gabrian Radu Gabrian Au trecut doi ani de cand ma aflu pe acest forum si innca o data imi manifest bucuria si gratitudineaca am colegi de forum,deosebiti ca oameni si ca ... (vezi toată discuția)
Structurare intrebari si raspunsuri , pentru a intelege daca autorul intrebarii este multumit sau nu de raspunsuri si daca toate intrebarile au un raspuns ispires ispires Nu stiu daca este o posibilitate in acest site pentru a urmari mai facil pe site intrebarile si raspunsurile (eu nu o regasesc) dar ar fi util ca intrebarile ... (vezi toată discuția)