avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Respectul fata de...\"Vasile\"
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Respectul fata de..."Vasile"

Au trecut doi ani de cand ma aflu pe acest forum si innca o data imi manifest bucuria si gratitudineaca am colegi de forum,deosebiti ca oameni si ca profesionisti de la care am invatat si de la care mai am inca de invatat,oameni adevrati pe care nu ii laud de circumstanta ,pentru ca niciodata nu mi-a placut sa fac aprecieri de dragul de a capata un anume "capital".
Analizandu-ma pe mine insumi,chiar si dupa aceasta perioada,care inseamna o noua si placuta experienta,cred ca in continuare am ramas la fel de idealist si poate,pe alocuri naiv,atunci cand cred ca unele persoane pe care,cel putin din punct de vedere teoretic,calificarea le-ar recomanda sa manifeste mai mult respect fata de ..."Vasile",observ ca lucrurile stau exact altfel decat speram eu.

"Vasile",l-am numit in mod generic pe user-ul cu probleme care,in lipsa de bani-doar ne aflam in plina criza-cauta un sfat,un ajutor cat de mic pentru a iesi cat mai bine din problemele(juridice si financiare)pe care le are si care il coplesesc,ca pe orice om simplu.
Iata ce pateste ,acest"Vasile" cand vrea sa afle cum poate rezolva din problemele sale:
Exista cateva persoane,care se reped sa ii raspunda,
Si i se raspunde,orice in afara problemelor sale,in afara raspunsului lamuritor.
Apar alegatii de tot felul,unii isi deapana "amintirile" de prin procese,pe care pretind ca le-au avut,se asaza pe socluri imaginare,tocmai pentru a-i arata lui "Vasile" cu cine ar avea el de-a face,daca le solicita eventual ajutorul.
Reclama agresiva,lauda de sine,limbajul indoielnic,aruncat in viteza ,din"varful tastaturii" sau raspunsul unora printr-o fraza informa,il pun pe"Vasile",de multe ori,in postura sa aiba nevoie de traducator dintr-o limba romana destul de aproximativa,in limba romana.
Exprimarea asa zis pretioasa,lipsita de continut nu il poate ajuta pe bietul cetatean.
Si ca o finalitate suprarealista al acestui limbaj neinteligibil i se raspunde amaratului "Vasile" ca trebuie sa isi angajeze avocat,cu care anterior sa discute"in privat"
Ce sa discute in privat,cand oamenii nu se fac intelesi in mod public ?
"Vasile",nu are de unde sa stie.
Respectivii,avocati(nu ?)il expediaza pe cetatean si sunt convinsi ca acesta,satul de "abureala" pana la urma va apela la unul dintre ei.
Nu am calitatea sa judeca"virtutile profesionale" ale acestor doua persoane la care ma refer,dar am dreptul sa raman la fel de stupefiat si de"aiurit",punandu-ma in locul lui "Vasile",citindu-le postarile "aiuristice".
Eu cred ca"Vasile",omul cu probleme,se intreaba,dupa ce citeste "sfaturile docte" ale celor doi:

"Oare toti sunt la fel ?"

El,omul care da pentru prima data peste astfel de persoane,auzind si gura targului,nu stie ca nu sunt asa si ca dintr-o intamplare nefericita i s-a raspuns de niste persoane care doar se erijeaza pentru a face doar impresie.
El nu stie ca in topicul "Bijuterii,perle,nestemate....",una dintre aceste persoane detine cel mai mare procent de ineptii,ca se exprima intr-un limbaj de loc conform cu cea ce vrea sa para,sau ca cea de a doua,doamna,nu cunoaste ce inseamna "doctorand".
Dar aceasta persoana ii poate raspunde lui"Vasile" intr-o singura propozitie nefundamentata in niciun fel sau il poate trimite in cazul unei contraventii la legea circulatiei sa faca dovada starii de emotivitate in care se afla.
Dumneaei,ii poate chiar spune ca instanta va admite plangerea sa,emotivitatea fiind o cauza exoneratoare de raspundere.
Cealalta persoana la care ma refer,inventeaza institutii de drept,in fapt inexistente,ne demonstreaza,dar mai ales ,demonstreaza omului de rand,"calitatile" sale in punerea la punct a..."cainilor psihopati",ne arata cum un "procuror nervos" vrea sa il dovedeasca pe cel pus sub inculpare",ca inculpatul "daca recunoaste fapta poate ajunge... martor".
Si ca un corolar al intregii constructii"fantasmagorice:"trebuie ca ca avocatul....sa se ocupe de aceste probleme".
Mai aflam de la acelsi distins profesionist ca:
"Fiind pe cale de disparitie aceste infractiuni cu Daciile...ar exista si aceasta posibilitate a amenzii administrative".

Motivatie juridica,nu gluma !

Mai gasim vesnicele si inteligentele remarci: "sunt de acord cu X" sau mai nou ,"achiesez si eu la cele afirmate de...."

Intrebat despre semnificatia verbului "a achiesa",raspunsul unui domn avocat a lipsit.

Pacat de efortul celorlalti colegi,oameni de bine si profesionisti adevarati care cu rabdare si cu har ii explica cetateanului ce si cum trebuie sa procedeze intr-o anumita situatie pentru a-l ajuta efectiv.

Dar daca totusi "Vasile" nu are noroc si ii raspund cei cativa ?





Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Multumesc pentru invitatia d-voastra de a participa la aceasta discutie...ati deschis multe topicuri interesante si regret ca, datorita timpului limitat, nu raspund intotdeauna prompt.

Este adevarat faptul ca "Vasile" primeste de multe ori raspunsuri care nu prea au legatura cu postarea initiala, ca uneori raspunsurile nu sunt tocmai pertinente, ca unele sunt contradictorii (zapacindu-l si mai mult) ori ca altele suna doar a reclama - mascata sau nu; la fel de adevarat este ca uneori nici "Vasile" nu e prea coerent in impartasirea problemei pe care o are.
Raspunsurile vin si de la consultanti care sunt pe domeniul rspectiv, insa si de la utilizatori care poate nu au cunostintele neceare in materie.
Intelegand substratul si nemultumirea d-voastra, pot doar sa spun ca fiecare procedeaza asa cum crede de cuviinta si tocmai in functie de acest comportament, persoana in cauza se poate remarca intr-un fel anume, fie el pozitiv sau negativ.

Ideal ar fi ca "Vasile" sa se declare multumit de calitatea serviciilor pe care le gaseste pe acest forum (sa gaseasca raspunsul competent, chiar daca uneori poate nu-l avantajeaza) si am convingerea ca de cele mai multe ori asa si este, insa cum nimic nu este perfect, se mai intampla sa apara si situatii de natura celor reiterate de d-voastra...important este sa stim sa le selectam pe acestea de restul si sa ne alegem cu grija, fiecare dintre noi, modul in care dorim sa interactionam cu ceilalti prin intermediul acestui portal si ceea ce este si mai important...in viata de zi cu zi!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Multumesc frumos pentru invitatia dv de a participa si eu la aceasta discutie.
Regret ca nu am luat parte si la altele deschise de dv .
Singura mea scuza plauzibila ar fi aceea ca de fapt,eu chiar sunt un Vasile, caruia de multe ori i s'a raspuns in termeni pe care nu'i intelegeam, despre care habar nu aveam ce vrea sa zica.:">
Am acceptat raspunsul asa cum a venit el, de la persoane carora le multumesc ca s'au deranjat sa'mi raspunda si care considerau ca s'au facut intelesi.
De multe ori intram pe privat si ii rugam sa'mi mai explice o data , ,,pe intelesul meu'', apoi, Vasile cum sunt, il rugam pe Dumnezeu sa ma ajute si sa le rezolve pe toate,cum stie mai bine si cum o vrea El.
Privesc cu zambet cele postate de domnul r.gabi si ma gandesc ca am avut ocazia sa invat foarte multe lucruri si abia sunt la inceput de drum.
Dar uneori si eu ajung sa privesc cu uimire si multe semne de intrebare ca si "Vasile" cand vad diferiti "profesionisti" care posteaza cu spune domnul r.gabi "isi deapana amintirile"
Nu ma dau model ca stiu enorm de multe, dar cand am dat un sfat ,am cerut si ajutorul colegilor cu scopul de a completa cele spuse de mine sau pentru a indruma pe Vasile spre un rezultat mai bun.
Mesaj profesionistilor :
Daca esti cu adevarat bun in ceea ce te lauzi ca faci ca un profesionist ,am rugamintea sa ne ajuti si pe noi, cei care suntem necunoscatori s`au la inceput de drum.
Nu mai spun si de "Vasile"care saracul e facut k.o. Nu mai stie pe ce drum sa mai apuce s`au ce sa mai creada.
Nu vreau sa deranjez pe nimeni si nici sa contest unele postari,sfaturi sau pareri.
Introducere:
Profit de acest subiect sa promovez unele dispozitii din regulamentul forumului.
Extras din regulamentul pe care putini se deranjeaza sa il citeasca:
Consultantii care participal la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate. Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.
2.3. Posturile fara continut sau cu continut inutil, care nu folosesc discutiei ("de acord", "super", „asa e”), precum si cele care repeta un raspuns deja postat la problema in discutie sunt uneori enervante. Asemenea mesaje pot fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza. In plus, in cazul in care ajungi sa te lauzi singur cu talentul pe care il ai, trebuie sa stii faptul ca forumul nu este locul elogiilor la adresa unor persoane, fie a celui care posteaza fie a altora. O astfel de atitudine poate atrage banarea temporara sau permanenta.
2.10. Nu ne plac remarcile "paternale", adica acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatori", prin remarci referitoare la cine si cum ar trebui sa posteze. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii.
2.11 ( … ) Daca o persoana te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, poti sa faci acest lucru si fara un atac la persoana, civilizat si argumentat. Chiar daca persoana respectiva a avut / are o atitudine reprobabila, nu se justifica un comportament jignitor la adresa ei.
Concluzii: Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta, nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate. Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faci) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut. In acest scop ai la dispozitie sectiunea „Sugestii si reclamatii” din forum.


Cuprins:
Exista utilizatori care deschid anumite subiecte numai pentru ca vor sa fie “auziti” de cineva, altii doresc sa para interesanti, altii car vor sa transmita ceva. Cei mai multi, insa, doresc o rezolvare la problemele pe care le au si – in unele cazuri – doresc sa evite un contract de asistenta cu un avocat (motivele fiind diverse). Cititnd unele postari “avocatesti” pe acest forum aproape ca incep sa inteleg de ce unii “fug” de avocati ca dracu’ de tamaie. Nimeni nu isi doreste un avocat care sa-i spuna: “baga multi bani daca vrei o aparare corecta” – e un gest care nu se face, iar faptul ca respectivul avocat exemplifica ceea ce scrie cu unele presupuse reusite personale nu poate convinge pe nimeni – nici chiar pe un “Vasile” care mai putine clase decat trenul – pentru ca a nu sti sa scrii in romaneste, corect gramatical, nu iseamna ca cineva e prost si nu gandeste. Din acest motiv (intre altele, de fapt) am convingerea ca utilizatorii stiu sa discearna intre un consultant – in orice domeniu – care stie despre ce scrie – si unul care doar isi petrece timpul pe forum pentru a se lauda singur sau pentru a se crede important.
Unele raspunsuri oferite de consultanti avocati sunt atat de hazlii incat e greu de presupus ca cineva va lua de bun un asemenea raspuns. Alte interventii sunt atat de seci incat nici acestea nu vor fi luate in seama de cei care au cerut un sfat – sau, vor insista in a primi unele detalii – dar consultantul respectiv nu va reveni cu “amanunte” – ceea ce inseamna ca nu cunoaste mai mult decat a scris (sau nu vrea sa scrie mai mult) In ambele cazuri “Vasile” va sti cum sta treaba si va astepta raspunsul cuiva care se respecta pe sine si isi pretuieste profesia.
Uneori se nasc “dispute” intre consultantii care – fiecare – a raspuns altfel – la aceeasi intrebare. Aici ar trebui sa intervina – in special – argumentarile pe baza legii, “asa zic eu” nefiind un argument (In mai toate cazurile aceste argumente se regasesc)
Sunt si unii consultanti care – desi s-a raspuns corect si complet la o intrebare – scriu si ei acelasi lucru – cu alte cuvinte. Ceea ce nu e un lucru rau: utilizatorul are, astfel, confirmarea ca indicatiile sunt corecte – ideea centrala insa, este ca primul raspuns oferit sa fie cu adevarat corect si complet.
Sunt o multime de “Vasile” care inventeaza spete si le “bifurca” pana la ameteala – de nu mai stim unde am inceput si unde ar trebui sa terminam.
Sunt utilizatori care expun incomplet problema si se supara daca li se cer amanunte – acestia crezand ca rezolvarea unui dosar (sa zicem) poate fi facuta ascultand numai declaratiile uneia dintre parti.
Sunt utilizatori care descurajeaza pe cineva care – ca exemplu – a fost batut de politisti (iau de buna afirmatia in folosul exmpului) si se trezeste cate unul care zice: “zi mersi ca te-a batut si nu ti-a scris PV pentru amenda”

Incheiere:
Acestea fiind scrise cred ca “polul pozitiv” si polul negativ” au aceeasi… intensitate. Si am convingerea ca “Vasile” stie sa aleaga raspunsurile care se potrivesc in rezolvarea problemei sale. Si mai stiu un lucru: in majoritatea cazurilor de raspunsuri in doi peri au intervenit consultanti care au criticat – pe buna dreptate – o solutie laconica si, uneori, gresita – oferind raspunsul complet.
Buna seara tuturor ,

Multumesc pentru invitatia de a participa la discutie stimate coleg . Chiar daca acum am sosit de la birou si sunt putin obosita voi incerca sa scriu si eu cateva cuvinte .
M-am inscris pe acest forum din dorinta de a primi consiliere si ajutor din partea Dvs. . La acel moment si eu eram tot un "Vasile" care nu putea apela la prietenii avocati datorita situatiei in care eram si de care nu voiam ca acestia sa afle . Mi-a fost recomandat acest site ,implicit si forumul. Am postat,am primit raspunsuri,pe unele le-am inteles ,pe altele ...nu. Au fost consultanti...si aici ma refer la colegii avocati ,care mi-au refuzat o consultanta ceruta prin intermediul mesajelor private,dar asa cum suntem anuntati de la inceput aceasta cerere ne poate fi refuzata . Am inteles acest lucru. Pot spune insa ,ca sunt destui oameni deosebiti pe acest forum care mi-au dat raspunsuri clare si concise ,pe intelesul meu ,care mai tarziu s-au dovedit a-mi fi de mare ajutor.
Si vreau sa mai fac o mentiune ,aici pe forum exista o persoana care m-a ajutat si ma ajuta inca ,caruia pe aceasta cale ii multumesc . Sper sa citeasca aceasta postare a mea.

Alte discuții în legătură

Dincolo de sfaturile foarte utile, nimeni nu da tot din "casa" ContSters69724 ContSters69724 Scriu de foarte putin timp pe forum, desi sunt inscrisa de ceva vreme. Am constatat insa un aspect, pe care as dori sa-l impartasesc cu voi, cu toata ... (vezi toată discuția)
Propuneri modificari regulament cu privire la sanctionarea raspunsurilor eronate ContSters20980 ContSters20980 As vrea sa va supun dezbaterii urmatoarea problema destul de delicata. In ultima vreme au existat numeroare discutii (si implicit multe mesaje sterse) ... (vezi toată discuția)
Va aduc bani cererile de consultanta? Admin Admin Pana la urma, sunt cererile de consultanta utile si aducatoare de bani pentru consultanti? Primiti constant cereri de consultanta? Daca da, sunt ele ... (vezi toată discuția)