avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Dincolo de sfaturile foarte utile, nimeni nu da tot ...
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Dincolo de sfaturile foarte utile, nimeni nu da tot din "casa"

Scriu de foarte putin timp pe forum, desi sunt inscrisa de ceva vreme. Am constatat insa un aspect, pe care as dori sa-l impartasesc cu voi, cu toata sinceritatea. Fara sa supar pe cineva, cel putin in domeniul in care doresc eu sa ma specializez si anume societati comerciale, sfaturile si sugestiile care se dau celor care se intereseaza de ceva, sunt date uneori cu putina zgarcenie. Asta face parte probabil din caracteristica meseriei de jurist sau avocat. Nu se dau toate informatiile, pentru ca probabil consideram ca sunt pretioase si astfel ajutam concurenta.
Nimic de criticat, e omeneste. Avocatii sunt si ei oameni. Mi se pare insa incorect fata de utilizatorii care asteapta minuni de la acest forum, chiar daca sunt avertizati ca discutiile din forum nu constituie consultanta juridica. Atunci ce sa creada omul simplu care intra pe forum, doreste sa-i fie lamurita o problema, de aceea intra pe un site unde scriu oameni cu pregatire juridica. Pana la urma, se acorda aceasta consultanta, nu am vazut pe nimeni sa scrie: "Ce mai faci? Cata sare pui la sarmale?"....etc
Concluzia.
1.De fapt aici se da consultanta juridica dar nu primesti in totalitate raspunsul care te-ar ajuta sa-ti rezolvi o problema. Asta nu este o critica. Dar nu inteleg atunci care este scopul acestui forum? Nu cumva unii isi gasesc aici clienti si de fapt s-au inscris pentru publicitate mascata?
2. De cat sa le oferiti utilizatorilor farame de informatii, spuneti-le cinstit sa caute ajutor la un birou de consultanta, fie la Registrul Comertului, Camera de Comert, Barou, etc. Sa fim seriosi! Cu modele de Acord de Constituire pentru IF sau Procura Speciala, luate de pe Forum, nimeni nu-si inregistreaza actele.
Pentru sfaturi de genul celor pe care le invocati dvs ,exista posibilitatea asigurata de catre administratori ,respectiv mesajele private.
Acesta este un forum strict de informare generala,in care o orchestra de specialisti ,aloca timp pentru a explica ,a da solutii,dar toate acestea in limite ,nu de alta dar forumul nu este constituit ca si scoala post...
A-ti sesizat corect ,deja interesul unora dintre utilizatorii forumului,dar nu trebuie generalizat.
Au fost cazuri si inca mai sunt ,cand multi colegi ,din dorinta de ajutor pentru diversi useri,emit raspunsuri care contin artificii,"specialitatea casei",care insa trezesc nemultumiri din partea colegilor de breasla,a administratorilor forumului si conduc la sanctiuni sub forma de avertismente sau banare.
Si eu sunt de acord cu ce spuneti. Unii nu dau sfaturi complete si nici nu-si propun sa faca asta. Imi pare rau ca se intampla asa. Am observat insa, in ultima vreme, din ce in ce mai multi oameni de calitate care incearca sa ajute cu adevarat pe cel care intreaba.

Chiar de la inceputurile forumului ne-am pus problema daca putem face ceva pentru a schimba aceasta realitate. Si adevarul este ca e aproape imposibil sa schimbi ceva. Nu poti decat sa speri ca, in timp, pe masura ce calitatea raspunsurilor se imbunatateste la modul general, cei care raspund criptic vor fi obligati de context sa raspunda mai la obiect, pentru ca altfel o sa aiba o problema serioasa in a se mentine in forum.

Am o intrebare, insa. Raportat la alte forumuri din Romania, cum vi se pare calitatea generala a discutiilor? Multumesc.
Distinse @Alin Popescu,
cu regret trebuie sa remarc ca exista distinctii majore in limitele sau in grila de selectie prin care ,administratorii si moderatorii forumului, care analizeaza continutul mesajelor , apreciaza incadrarea sau nerespectarea regulamentului si aplica userului avertisment sau banare.
Nu de mult,unul dintre consultantii de marca ai forumului,a postat un raspuns concret ,prin care a oferit unui user stramtorat de instanta o solutie legala,
competenta ,dar ,emisa din prisma practicii la bara.
Imediat ,s-a evidentiat reactia moderatorul prezent la acea ora,care a avertizat consultantul ,care de altfel are la activ multe banari.
Si atunci,cum este bine dle Alin ?
Incerci sa ajuti,uneori chiar cu riscul unor discutii si in contradictoriu ,ca in final sa beneficiezi de sanctiune?
Din proprie experienta pe acest forum constat ,ca sunt acceptati useri care posteaza mesaje "dai cu tuica si cu slana "dar sunt banati useri care incearca lamurirea eventual solutionarea temei.
Diferenta de pregatire profesionala, posibilitate si limitele de comunicare atat ale specialistilor cat si de receptare a informatiei de catre useri ,constituie o problema esentiala care conduce ,uneori la discutii ,chiar si neprincipiale,in cazurile cand se instituie metoda "gica contra"
Si daca suntem la momentul adevarului dle Alin ,totusi trebuie sa recunoastem ca pe forum se regasesc mesaje cu continut suburban ,efectiv indecent (vezi se poate considera calomnie 25 sept 00;02).,a caror autori nu mai sunt banati ...
@ynocentta: eu cred ca e mai bine sa incerci sa ajuti, dar sa incerci sa te feresti sa intri in discutii contradictorii cu ceilalti, ca sa va raspund la intrebare. Iar dvs. vad ca aveti o continua discutie contradictorie cu mine pe o tema care ar fi trebuit sa fie incheiata deja. Incercati sa ramaneti la subiect, sa nu intrati in polemica cu nimeni, incercati sa nu le dati lectii celorlalti, incercati sa evitati contrele offtopic si n-o sa primiti nicio sanctiune. Asta fac marea majoritate a celor care scriu in forum. Nu inteleg ce e atat de greu.

Pentru ultima data va raspund pe subiectul asta pe care il aduceti in mai toate discutiile.
Felicitari, dle Alin. Se vede treaba ca pe acest Forum colegialitatea nu este la ea acasa.Unde dai si unde crapa! Se vede ca am avut dreptate. Orgoliile astea nu sunt bune, dar sunt caracteristica meseriei. Nu ar trebui sa ne fie rusine cu asta. Asa cum groparii sunt recunoscuti ca niste alcoolici, dar sunt de inteles, pentru ca cine face aceasta meserie vede multe si urate, asa si oamenii legii lucreaza intr-un mediu plin de tot felul de oameni aflati la periferia societatii. Probabil, cu timpul de dezumanizezi. Cat priveste raspunsul predecesorului, apropo de "scoala, post....", nu ar trebui sa fim rai. Acest Forum nu este o "Scoala", dar ar putea sa dea clasa multor scoli. Sunt aici si profesionisti dornici sa ajute, iar de multe ori, oferirea temeiului legal in problema respectiva, ajuta mult. Daca se mai dau si cateva explicatii, folosind experienta personala, nu vad cine saraceste. Dar asta tine de altruism, iar pe unii nu i-a inzestrat Dumnezeu cu aceasta calitate, sau au pierdut-o pe drum.
Felicitari pentru Forum. Eu sunt personal mai mult decat multumita. Userii, nu stiu.

Alte discuții în legătură

Respectul fata de..."vasile" Radu Gabrian Radu Gabrian Au trecut doi ani de cand ma aflu pe acest forum si innca o data imi manifest bucuria si gratitudineaca am colegi de forum,deosebiti ca oameni si ca ... (vezi toată discuția)
Noutati: profil utilizator, nivel de popularitate si aplauze Alin Popescu Alin Popescu Pentru inceput, trebuie sa specificam foarte clar faptul ca doar utilizatorii care au contul activ (au confirmat adresa de email asociata contului) beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Va aduc bani cererile de consultanta? Admin Admin Pana la urma, sunt cererile de consultanta utile si aducatoare de bani pentru consultanti? Primiti constant cereri de consultanta? Daca da, sunt ele ... (vezi toată discuția)