avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Respectul fata de...\"Vasile\"
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Respectul fata de..."Vasile"

Au trecut doi ani de cand ma aflu pe acest forum si innca o data imi manifest bucuria si gratitudineaca am colegi de forum,deosebiti ca oameni si ca profesionisti de la care am invatat si de la care mai am inca de invatat,oameni adevrati pe care nu ii laud de circumstanta ,pentru ca niciodata nu mi-a placut sa fac aprecieri de dragul de a capata un anume "capital".
Analizandu-ma pe mine insumi,chiar si dupa aceasta perioada,care inseamna o noua si placuta experienta,cred ca in continuare am ramas la fel de idealist si poate,pe alocuri naiv,atunci cand cred ca unele persoane pe care,cel putin din punct de vedere teoretic,calificarea le-ar recomanda sa manifeste mai mult respect fata de ..."Vasile",observ ca lucrurile stau exact altfel decat speram eu.

"Vasile",l-am numit in mod generic pe user-ul cu probleme care,in lipsa de bani-doar ne aflam in plina criza-cauta un sfat,un ajutor cat de mic pentru a iesi cat mai bine din problemele(juridice si financiare)pe care le are si care il coplesesc,ca pe orice om simplu.
Iata ce pateste ,acest"Vasile" cand vrea sa afle cum poate rezolva din problemele sale:
Exista cateva persoane,care se reped sa ii raspunda,
Si i se raspunde,orice in afara problemelor sale,in afara raspunsului lamuritor.
Apar alegatii de tot felul,unii isi deapana "amintirile" de prin procese,pe care pretind ca le-au avut,se asaza pe socluri imaginare,tocmai pentru a-i arata lui "Vasile" cu cine ar avea el de-a face,daca le solicita eventual ajutorul.
Reclama agresiva,lauda de sine,limbajul indoielnic,aruncat in viteza ,din"varful tastaturii" sau raspunsul unora printr-o fraza informa,il pun pe"Vasile",de multe ori,in postura sa aiba nevoie de traducator dintr-o limba romana destul de aproximativa,in limba romana.
Exprimarea asa zis pretioasa,lipsita de continut nu il poate ajuta pe bietul cetatean.
Si ca o finalitate suprarealista al acestui limbaj neinteligibil i se raspunde amaratului "Vasile" ca trebuie sa isi angajeze avocat,cu care anterior sa discute"in privat"
Ce sa discute in privat,cand oamenii nu se fac intelesi in mod public ?
"Vasile",nu are de unde sa stie.
Respectivii,avocati(nu ?)il expediaza pe cetatean si sunt convinsi ca acesta,satul de "abureala" pana la urma va apela la unul dintre ei.
Nu am calitatea sa judeca"virtutile profesionale" ale acestor doua persoane la care ma refer,dar am dreptul sa raman la fel de stupefiat si de"aiurit",punandu-ma in locul lui "Vasile",citindu-le postarile "aiuristice".
Eu cred ca"Vasile",omul cu probleme,se intreaba,dupa ce citeste "sfaturile docte" ale celor doi:

"Oare toti sunt la fel ?"

El,omul care da pentru prima data peste astfel de persoane,auzind si gura targului,nu stie ca nu sunt asa si ca dintr-o intamplare nefericita i s-a raspuns de niste persoane care doar se erijeaza pentru a face doar impresie.
El nu stie ca in topicul "Bijuterii,perle,nestemate....",una dintre aceste persoane detine cel mai mare procent de ineptii,ca se exprima intr-un limbaj de loc conform cu cea ce vrea sa para,sau ca cea de a doua,doamna,nu cunoaste ce inseamna "doctorand".
Dar aceasta persoana ii poate raspunde lui"Vasile" intr-o singura propozitie nefundamentata in niciun fel sau il poate trimite in cazul unei contraventii la legea circulatiei sa faca dovada starii de emotivitate in care se afla.
Dumneaei,ii poate chiar spune ca instanta va admite plangerea sa,emotivitatea fiind o cauza exoneratoare de raspundere.
Cealalta persoana la care ma refer,inventeaza institutii de drept,in fapt inexistente,ne demonstreaza,dar mai ales ,demonstreaza omului de rand,"calitatile" sale in punerea la punct a..."cainilor psihopati",ne arata cum un "procuror nervos" vrea sa il dovedeasca pe cel pus sub inculpare",ca inculpatul "daca recunoaste fapta poate ajunge... martor".
Si ca un corolar al intregii constructii"fantasmagorice:"trebuie ca ca avocatul....sa se ocupe de aceste probleme".
Mai aflam de la acelsi distins profesionist ca:
"Fiind pe cale de disparitie aceste infractiuni cu Daciile...ar exista si aceasta posibilitate a amenzii administrative".

Motivatie juridica,nu gluma !

Mai gasim vesnicele si inteligentele remarci: "sunt de acord cu X" sau mai nou ,"achiesez si eu la cele afirmate de...."

Intrebat despre semnificatia verbului "a achiesa",raspunsul unui domn avocat a lipsit.

Pacat de efortul celorlalti colegi,oameni de bine si profesionisti adevarati care cu rabdare si cu har ii explica cetateanului ce si cum trebuie sa procedeze intr-o anumita situatie pentru a-l ajuta efectiv.

Dar daca totusi "Vasile" nu are noroc si ii raspund cei cativa ?





Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
In general,nu intervin decat foarte rar in subiectele initiate de mine.
Am sa ii raspund distinsei d-ne.Pintea:
1.Sunt de acord ca si eu gresesc cum si dvs gresiti cand motivati stergerea unui mesaj referitor la comportarea unor functionari publici,pe motive de "generalitate"
Tocmai aici ati uitat sa scrieti in baza carui articol din regulament ati sters mesajul,sau daca a fost cumva vorba despre o anume "hipersensibilitate".
Nu stimata doamna nu va atac,cum nu v-am atacat niciodata, va explic ca, la fel ca si mine si dvs puteti gresi
De cele mai multe ori greselile mi le-am recunoscut in public chiar in fata persoanelor care mi le-au reprosat(inclusiv in fata uneia dintre persoanele la care m-am referit in cele scrise),cum si de aceasta data am sa recunosc greselile pe care le-am facut.
2.Sunt de acord cu distinsa doamna,ca nimeni nu este infailibil,dar nu pot fi de acord cu postari de genul celor aratate in care un avocat ne spune cum dreseaza acesta "cainii psihopati",cand acelasi nu poate da temeiurile juridice in numele carora se adreseaza user-ului sau cand forumul de"Perle,bijuterii,marcutii" este plin de constructii ineptice ale aceleiasi persoane.
De asemeni cu acelasi respect,ar trebui sa ne intoarcem la celalalte mesaje postate de mine,unde exista si interventiile dvs,stimata doamna,despre care probabil ati uitat...tocmai impotriva uneia dintre persoanele aratate.
Dintr-un respect,pe care consider ca trebuie sa il am fata de o doamna nu am sa continuu acest mesaj si nu am sa va citez in niciun fel,greselile dvs...mai ales atunci cand va suparati pe cineva.
Probabil ca acum a venit si randul meu !

Edit later:
3.Am scris acest mesaj nu ca un "atac la persoana",ci pentru simplul fapt ca eu ma intreb in mod sincer, ce s-ar putea intampla cu un "Vasile" prost sfatuit(daca vreti, inclusiv de catre mine).
Probabil ca norocul lui "Vasile" este ca eu nu ii gestionez in niciun fel dosarul,ca eu nu ii sustin pledoaria.
4.Nu am nimic cu nicio persoana,am citat in postarile mele intotdeauna persoana care are dreptate,tocmai pentru a o sublinia si inclusiv pe acea persoana la care va referiti ca o atac.
5.Aprecierile nu le-am facut nici in calitate de consultant,nici in calitate de user,ci intr-o calitate cred eu mult mai importanta,cea de om ingrijorat si au la baza situatii reale,citate din postari existente pe acest forum..
Daca administratorii acestui forum considera ca aceasta postare,astfel cum a fost ea initiata sau ca acest raspuns sunt atacuri la persoana, ii rog sa le stearga si sa accepte scuzele mele.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dincolo de sfaturile foarte utile, nimeni nu da tot din "casa" ContSters69724 ContSters69724 Scriu de foarte putin timp pe forum, desi sunt inscrisa de ceva vreme. Am constatat insa un aspect, pe care as dori sa-l impartasesc cu voi, cu toata ... (vezi toată discuția)
Propuneri modificari regulament cu privire la sanctionarea raspunsurilor eronate ContSters20980 ContSters20980 As vrea sa va supun dezbaterii urmatoarea problema destul de delicata. In ultima vreme au existat numeroare discutii (si implicit multe mesaje sterse) ... (vezi toată discuția)
Va aduc bani cererile de consultanta? Admin Admin Pana la urma, sunt cererile de consultanta utile si aducatoare de bani pentru consultanti? Primiti constant cereri de consultanta? Daca da, sunt ele ... (vezi toată discuția)