avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poate scrieti un articol despre cum sa strici ceva bun
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poate scrieti un articol despre cum sa strici ceva bun

Cred ca sunt deja vreo cinci ani de cand vin zilnic pe acest site. Am pregatire in domeniul real, insa consider ca la fel cum a scrie corect este o chestiune de minima igiena personala, cunoasterea legii este absolut necesara, motivele fiind evidente.

Situl s-a dezvoltat foarte mult, si din pacate, chiar daca a devenit o sursa mult mai bogata de informare bruta in materie de legislatie, arata din ce in ce mai putin interes in rezolvarea nedumeririlor cititorilor.

Este normal, din punctul de vedere al unui proprietar de afacere, sa il intereseze banul si sa uite, de fapt, care a fost intentia initiala. In acest caz, sa aducem laolalta avocati din toata tara, care sa lumineze oamenii in ceea ce priveste diverse chestiuni ce tin de legislatie.

Exista, insa, intr-o afacere, un anumit punct de inflexiune pe care daca nu il sesizezi, risti sa ajungi sub apa la fel de rapid pe cat ai crescut, la un moment dat.

Problema este ca din ce in ce mai putine intrebari puse primesc raspunsuri calificate, de la avocati. Pe undeva, raspunsurile celor necalificati incep sa fie regula, si nu exceptia.

Or, acest site se numeste AVOCATnet.ro, si nu AMATORnet sau stiu eu cum.

In opinia mea, scaderea evidenta a nivelului acestui site (sub aspectul amintit) va avea efecte, pe termen mediu si lung. Atunci cand utilizatorii vad ca pun intrebari degeaba si ca singurele raspunsuri, si alea in doi peri, vin de la amatori, credeti-ma ca este mult mai facil sa te duci la nevasta si sa afli de la ea cum e cu legea cutare sau cutare. La pareri suntem toti extrem de priceputi. Nu vad de ce sa vii pe acest site si sa astepti sa te bage vreun avocat in seama, cand acest eveniment se intampla foarte rar.

Imi amintesc cu placere ca acum vreo 3-4 ani, o intrebare primea cel putin cateva raspunsuri avizate, serioase si bine fundamentate, ale unor avocati. Ce s-a intamplat intre timp, nu stiu. Dar repet, am senzatia ca ma aflu intr-un mall unde e harmalaie, si nu intr-un cabinet unde stau de vorba cu un specialist in drept.

Si pentru ca stiu ca nimanui nu-i place sa munceasca pe gratis (chestie care poate fi cauza slabului interes al avocatilor de meserie sa dea raspunsuri la intrebari), vreau sa spun, in calitate de client al unor avocati in mai multe ocazii, ca un astfel de site poate sa aduca mari servicii meseriei dumneavoastra. Eu am dat, in decursul anilor, peste cativa avocati priceputi si peste mai multi avocati foarte slabi. Cum i-am deosebit ? Apeland si la avocatnet.ro, unde am gasit fie alte opinii (MOTIVATE CU LEGEA IN FATA), fie alte sfaturi.

Cateodata, este greu sa ii deosebesti pe unii de altii. insa o metoda ar fi un astfel de site unde iata, poti pune o intrebare si afla (de dorit) un raspuns calificat. Asadar, existenta unui astfel de site poate elimina, treptat, macar o parte dintre cei care nu au nimic in comun cu meseria de avocat.

Nu stiu daca sunt singurul care are aceasta nemultumire. Eu tare as prefera ca acest site sa aiba un sistem de abonament, dai o suma si poti sa intri, dar daca pui o intrebare gasesti un raspuns calificat la punct si virgula, decat ce e acum - totul pe gratis, insa in loc de prajitura asteptata, daca primim paine uscata...
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
noiklosa, utilizator
Interventie moderator

In caz ca doriti sa continuati discutia... de preferinta in ”limita” subiectului...

Am sters mai multe mesaje offtopic... dar nu mi-a facut placere... :(

Multumesc pentru intelegere.
:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizatori-consultanti- avocati ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua! Cu riscul de a mi se sterge topicul,as dori sa stiu daca avocatii de pe acest form chiar sunt avocati.Am citit cuvant cu cuvant regulamentul ... (vezi toată discuția)
Respectul fata de..."vasile" Radu Gabrian Radu Gabrian Au trecut doi ani de cand ma aflu pe acest forum si innca o data imi manifest bucuria si gratitudineaca am colegi de forum,deosebiti ca oameni si ca ... (vezi toată discuția)
Structurare intrebari si raspunsuri , pentru a intelege daca autorul intrebarii este multumit sau nu de raspunsuri si daca toate intrebarile au un raspuns ispires ispires Nu stiu daca este o posibilitate in acest site pentru a urmari mai facil pe site intrebarile si raspunsurile (eu nu o regasesc) dar ar fi util ca intrebarile ... (vezi toată discuția)