avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poate scrieti un articol despre cum sa strici ceva bun
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poate scrieti un articol despre cum sa strici ceva bun

Cred ca sunt deja vreo cinci ani de cand vin zilnic pe acest site. Am pregatire in domeniul real, insa consider ca la fel cum a scrie corect este o chestiune de minima igiena personala, cunoasterea legii este absolut necesara, motivele fiind evidente.

Situl s-a dezvoltat foarte mult, si din pacate, chiar daca a devenit o sursa mult mai bogata de informare bruta in materie de legislatie, arata din ce in ce mai putin interes in rezolvarea nedumeririlor cititorilor.

Este normal, din punctul de vedere al unui proprietar de afacere, sa il intereseze banul si sa uite, de fapt, care a fost intentia initiala. In acest caz, sa aducem laolalta avocati din toata tara, care sa lumineze oamenii in ceea ce priveste diverse chestiuni ce tin de legislatie.

Exista, insa, intr-o afacere, un anumit punct de inflexiune pe care daca nu il sesizezi, risti sa ajungi sub apa la fel de rapid pe cat ai crescut, la un moment dat.

Problema este ca din ce in ce mai putine intrebari puse primesc raspunsuri calificate, de la avocati. Pe undeva, raspunsurile celor necalificati incep sa fie regula, si nu exceptia.

Or, acest site se numeste AVOCATnet.ro, si nu AMATORnet sau stiu eu cum.

In opinia mea, scaderea evidenta a nivelului acestui site (sub aspectul amintit) va avea efecte, pe termen mediu si lung. Atunci cand utilizatorii vad ca pun intrebari degeaba si ca singurele raspunsuri, si alea in doi peri, vin de la amatori, credeti-ma ca este mult mai facil sa te duci la nevasta si sa afli de la ea cum e cu legea cutare sau cutare. La pareri suntem toti extrem de priceputi. Nu vad de ce sa vii pe acest site si sa astepti sa te bage vreun avocat in seama, cand acest eveniment se intampla foarte rar.

Imi amintesc cu placere ca acum vreo 3-4 ani, o intrebare primea cel putin cateva raspunsuri avizate, serioase si bine fundamentate, ale unor avocati. Ce s-a intamplat intre timp, nu stiu. Dar repet, am senzatia ca ma aflu intr-un mall unde e harmalaie, si nu intr-un cabinet unde stau de vorba cu un specialist in drept.

Si pentru ca stiu ca nimanui nu-i place sa munceasca pe gratis (chestie care poate fi cauza slabului interes al avocatilor de meserie sa dea raspunsuri la intrebari), vreau sa spun, in calitate de client al unor avocati in mai multe ocazii, ca un astfel de site poate sa aduca mari servicii meseriei dumneavoastra. Eu am dat, in decursul anilor, peste cativa avocati priceputi si peste mai multi avocati foarte slabi. Cum i-am deosebit ? Apeland si la avocatnet.ro, unde am gasit fie alte opinii (MOTIVATE CU LEGEA IN FATA), fie alte sfaturi.

Cateodata, este greu sa ii deosebesti pe unii de altii. insa o metoda ar fi un astfel de site unde iata, poti pune o intrebare si afla (de dorit) un raspuns calificat. Asadar, existenta unui astfel de site poate elimina, treptat, macar o parte dintre cei care nu au nimic in comun cu meseria de avocat.

Nu stiu daca sunt singurul care are aceasta nemultumire. Eu tare as prefera ca acest site sa aiba un sistem de abonament, dai o suma si poti sa intri, dar daca pui o intrebare gasesti un raspuns calificat la punct si virgula, decat ce e acum - totul pe gratis, insa in loc de prajitura asteptata, daca primim paine uscata...
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
noiklosa, utilizator
Subiect: Poate scrieti un articol despre cum sa strici ceva bun #-o

Domnul noiklosa uita oare ca admiterea la drept se facea inainte de '89 pe baza dosarului recomandat de organizatia de partid (comunist)?
Uita si ca dupa '89 au aparut ca ciupercile "facultati" de drept, unele cu pretentii europeene, pe vremea cand Romania nici macar nu intrase in CE cu bicicleta?
Fosti procurori adusi si "scolati" de KGB sau NKWD sunt si "profesori" de drept la unele dintre aceste "scoli" particulare post-revolutionare, chiar la catedrele de drept penal.
Mint?
Atunci cum ati dori domnule noiklosa un monopol al informatiei si accesului pe acest site in favoarea exclusiva a "cadrelor" licentiate indirect in drept de KGB si NKWD?

P.S.
Ministerul Justitiei are un motto: "Justitia in folosul cetatenilor" :console: desi se poate si invers, adica "cetatenii in folosul justitiarilor" :rofl:

P.P.S. In aprecierea mea umila de amator e un site foarte bun in care oamenii comunica, ridica probleme si incearca sa se ilumineze si sa se ajute intre ei. Sau sa impartaseasca din experienta ca altii sa se fereasca.
Chiar reusesc. =D>
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
ContSters184021, utilizator
Buna dimineata tuturor

@noiklosa - observatia d-lui Manole Dumitru este buna: avocatura nu e meserie, nu tine de techne ci de episteme. Meseriasi sunt instalatorul, ceasornicarul sau mecanicul.
Argumentum ad autoritatem a.k.a. "Ascultati ce va zic io ca-s avocat!" nu este un argument. Asadar, nu CINE raspunde conteaza ci CE raspunde. Unii dintre utilizatori sunt functionari publici sau ocupa functii care ii obliga sa fie discreti; un prieten este avocat prin alte tari si nu se recomanda ca avocat cu toate ca era "toba de carte" s.a.m.d.
Forumul acesta, prin specificul sau, nu este un altfel de "Raspundem ascultatorilor" unde utilizatorii pun NUMAI intrebari iar profesionistii dau NUMAI raspunsuri. E un loc unde se face schimb de idei si unde ne contrazicem sau chiar purtam adevarate batalii in scris.
Din acest specific rezulta doua lucruri:
- la plus: forumul e viu, exista interactiune si de aici pot sa apara lucruri bune;
- la minus: pentru ca fiecare poate sa-si spuna parerea, apar si unele gresite, absurde sau redactate deplorabil.
Dar stiti ceva? De asta exista moderatori care - entre deux - fac o munca placuta insa complet dezinteresata si de aceea nu pot fi concediati ci doar revocati daca incalca regulamentul ori nu fac nimic perioade lungi de timp.

un taran epistemolog :yes:
Sa stiti ca am ras copios citind aceasta discutie, pentru care va multumesc =D>, inca dinainte sa-i dea u.b.i.k. un final filosofic.

O sa observ ca daca ignorati 99% din ce a scris dl. noiklosa si va intrebati "care este problema dansului", este foarte simplu. Problema este ca a deschis niste topicuri vagi, la limita legalitatii si un piculet malavolente si are mare dreptate ca pe Forum nu se bat profesionistii sa dezbata asemenea spete. Si eu m-am intrebat daca lipsa de raspunsuri la asemenea intrebari se datoreaza nesigurantei pe materie (cum raspunzi sigur la asemenea intrebari?) sau unei morale personale a activitatii pe Forum (chiar ajuti un procesoman?)

Ma refer la topicurile pe temele
"Cum poti pedepsi personal functionarul unei primarii care te amana cu raspunsul la cerinta de acces la informatii publice care de fapt sunt personale"
"Este angajatorul obligat sa il invoiasca pe angajatul care il da tot pe el in judecata?"
"Sunt angajatii cu un tip de functii (personal auxiliar) categorie sociala sau nu?"
etcetc

Opinia mea, ca sa propun si un raspuns, este ca nu poti cere consultanta gratuita pentru probleme de interpretare juridica care nu au un efect direct si imediat. Daca cineva intreaba daca ar putea folosi regulamentul UE privind livrarile de porcine in Burkina Faso pentru a cere subventii crescute la nutret de la Prefectura Vaslui, chiar nu stiu ce raspuns poate primi.


Adaugire.
Multumesc u.b.i.k. :wave: Vreau sa subliniez doar ceva: nu spun ca asemenea intrebari nu merita un raspuns, ci doar ca nu prea il primesc si mi se pare interesant "de ce".
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
eumarian, utilizator
:giggle: Oy-oy-oy! eumarian rulz again! Eu n-am verificat sursa nemultimirilor lui noiklosa ci m-am multumit sa ma gandesc la faptul ca daca wikipedia are mai multe greseli decat o enciclopedie clasica are si de vreo cateva sute de ori mai multe articole. Apoi mi-am zis ca lui noiklosa trebuie sa-i sugereze cineva ca daca acolo unde e vorba de teche (a.k.a. meserie) exista experti care fac predictii destul de exacte (mecanicul care-mi repara masina prezice foarte exact numarul de km dupa care trebuie schimbat uleiul :yes: ) in toate domeniile care tin de stiinta lui a sti - episteme - nu exista experti care sa poata face predictii care sa valoreze macar doua parale. Cand e vorba despre pretul titeiului peste 10 ani sau despre rezultatul unui proces (nu luam in calcul exceptiile de procedura si alte "smecherii avocatesti") predictiile unui geambas de cai cu bun simt sunt la fel de valoroase ca si cele ale celui care tocmai a luat un premiu pentru economie sau ale celui care are un doctorat in drept. De aceea unul prost educat si fara prea multa minte poate face bani cu ghiotura din speculatii iar in unele tari procesele sunt judecate de catre curtile cu jurati. Nu e nevoie de un doctorat in economie ca sa faci milioane de euro si nici de uin doctorat in drept ca sa stii ce e corect si ce nu este. Ai nevoie de studii si de finete in gandire doar atunci cand dai o haina juridica trainica si bine croita lucrului considerat drept de toata lumea cu bun simt sau cand interpretezi norma ori cand redactezi articole pentru revistele economice ;) .
Tot respectul si toata consideratiunea pentru D-l u.b.i.k. Pot spune ca ati pus punctul pe "i", cu raspunsul dat. Aveti aplaudele mele..=D>

Alte discuții în legătură

Utilizatori-consultanti- avocati ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua! Cu riscul de a mi se sterge topicul,as dori sa stiu daca avocatii de pe acest form chiar sunt avocati.Am citit cuvant cu cuvant regulamentul ... (vezi toată discuția)
Respectul fata de..."vasile" Radu Gabrian Radu Gabrian Au trecut doi ani de cand ma aflu pe acest forum si innca o data imi manifest bucuria si gratitudineaca am colegi de forum,deosebiti ca oameni si ca ... (vezi toată discuția)
Structurare intrebari si raspunsuri , pentru a intelege daca autorul intrebarii este multumit sau nu de raspunsuri si daca toate intrebarile au un raspuns ispires ispires Nu stiu daca este o posibilitate in acest site pentru a urmari mai facil pe site intrebarile si raspunsurile (eu nu o regasesc) dar ar fi util ca intrebarile ... (vezi toată discuția)