avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poate scrieti un articol despre cum sa strici ceva bun
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poate scrieti un articol despre cum sa strici ceva bun

Cred ca sunt deja vreo cinci ani de cand vin zilnic pe acest site. Am pregatire in domeniul real, insa consider ca la fel cum a scrie corect este o chestiune de minima igiena personala, cunoasterea legii este absolut necesara, motivele fiind evidente.

Situl s-a dezvoltat foarte mult, si din pacate, chiar daca a devenit o sursa mult mai bogata de informare bruta in materie de legislatie, arata din ce in ce mai putin interes in rezolvarea nedumeririlor cititorilor.

Este normal, din punctul de vedere al unui proprietar de afacere, sa il intereseze banul si sa uite, de fapt, care a fost intentia initiala. In acest caz, sa aducem laolalta avocati din toata tara, care sa lumineze oamenii in ceea ce priveste diverse chestiuni ce tin de legislatie.

Exista, insa, intr-o afacere, un anumit punct de inflexiune pe care daca nu il sesizezi, risti sa ajungi sub apa la fel de rapid pe cat ai crescut, la un moment dat.

Problema este ca din ce in ce mai putine intrebari puse primesc raspunsuri calificate, de la avocati. Pe undeva, raspunsurile celor necalificati incep sa fie regula, si nu exceptia.

Or, acest site se numeste AVOCATnet.ro, si nu AMATORnet sau stiu eu cum.

In opinia mea, scaderea evidenta a nivelului acestui site (sub aspectul amintit) va avea efecte, pe termen mediu si lung. Atunci cand utilizatorii vad ca pun intrebari degeaba si ca singurele raspunsuri, si alea in doi peri, vin de la amatori, credeti-ma ca este mult mai facil sa te duci la nevasta si sa afli de la ea cum e cu legea cutare sau cutare. La pareri suntem toti extrem de priceputi. Nu vad de ce sa vii pe acest site si sa astepti sa te bage vreun avocat in seama, cand acest eveniment se intampla foarte rar.

Imi amintesc cu placere ca acum vreo 3-4 ani, o intrebare primea cel putin cateva raspunsuri avizate, serioase si bine fundamentate, ale unor avocati. Ce s-a intamplat intre timp, nu stiu. Dar repet, am senzatia ca ma aflu intr-un mall unde e harmalaie, si nu intr-un cabinet unde stau de vorba cu un specialist in drept.

Si pentru ca stiu ca nimanui nu-i place sa munceasca pe gratis (chestie care poate fi cauza slabului interes al avocatilor de meserie sa dea raspunsuri la intrebari), vreau sa spun, in calitate de client al unor avocati in mai multe ocazii, ca un astfel de site poate sa aduca mari servicii meseriei dumneavoastra. Eu am dat, in decursul anilor, peste cativa avocati priceputi si peste mai multi avocati foarte slabi. Cum i-am deosebit ? Apeland si la avocatnet.ro, unde am gasit fie alte opinii (MOTIVATE CU LEGEA IN FATA), fie alte sfaturi.

Cateodata, este greu sa ii deosebesti pe unii de altii. insa o metoda ar fi un astfel de site unde iata, poti pune o intrebare si afla (de dorit) un raspuns calificat. Asadar, existenta unui astfel de site poate elimina, treptat, macar o parte dintre cei care nu au nimic in comun cu meseria de avocat.

Nu stiu daca sunt singurul care are aceasta nemultumire. Eu tare as prefera ca acest site sa aiba un sistem de abonament, dai o suma si poti sa intri, dar daca pui o intrebare gasesti un raspuns calificat la punct si virgula, decat ce e acum - totul pe gratis, insa in loc de prajitura asteptata, daca primim paine uscata...
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
noiklosa, utilizator
[EDITAT - raspunde partii sterse a mesajului anterior]

"In primul rand, nu cred ca trebuie sa ai IQ peste 100 ca sa realizezi cine bate campii si cine nu."
Lasati generalitatile astea. Cati utilizatori "amatori" din cei care dau cate un raspuns ati vazut batand campii?? Eu intru pe site din 2009 si cu putinele 3-4 exceptii, n-am intalnit.
"Pana si in materie de legislatie romaneasca....."
Parca sustineati ca doriti profesionalism...dar se pare ca sunteti dumneavoastra insiva un profesor in legislatie....

Ati vorbit mult fara sa spuneti nimic, ceva din categoria fabulelor pentru copii "Sa ne dam mari cu replici bune !".
Acesta este un site, nu un cabinet de avocatura. Intrati pe site-urile de doctori, sa vedem cati din doctori raspund !! Studentii de la medicina sunt pe forumuri in proportie de 80% din cei care dau cate un raspuns acolo!


"Pe acest site, faptul ca multe persoane se semneaza "avocat" denota doua lucruri: ca sunt avocati, deci specialisti, si au, culmea, tupeul sa recunoasca asta in public...........etc"
Ce sunteti domne' asa de consternat, ce ati patit asa de grav? V-a dat cineva vreun sfat aiurea care v-a complicat viata? Criticile de genul asta nu fac decat sa enerveze. Site-ul exista si este foarte bine venit, asa cum e el. NU VA OBLIGA NIMENI sa intrati pe forum. Creati-va dumneavoastra propria afacere de genul acesta, poate reusiti macar 0.5% din ce au reusit cei de aici.

Va contraziceti apoi si nici dumneavoastra nu stiti ce vreti ! Pe de-o parte spuneti ca amatorii astia saracii, impreuna cu avocatii nu dau "o rezolvare pe intelesul tuturor",ca mai apoi sa-i admirati pe cei cu "articolul, aliniatul, etc".
Permiteti-mi sa va spun, pentru ca daca tot va laudati cu un IQ peste medie veti si pricepe, ca nu toti oamenii au puterea de a intelege legea. Este si motivul pentru care exista oameni care fac o facultate pentru asta si ulterior transforma asta in cariera. Pe site un raspuns coerent, dat "babeste" e mai usor de inteles de omul de rand, decat unul in care ii sunt insiruiti termeni care pentru el nu inseamna nimic.

Oamenii primesc raspunsuri calificate pe site ! Daca dumneavoastra ati avut o experienta neplacuta, nu transformati intr-un plafon acest lucru.

In incheiere, va reamintesc ca prin propriul dumneavoastra comportament contraziceti total acest topic deschis. La un subiect deschis pe divort, ieri ati jignit un utilizator. Era vorba de un domn aflat in Italia, care scria cu multe virgule pe post de puncte-puncte. Dorea ca sotia sa nu pastreze numele sau. A primit raspunsuri de la ceilalti. Dumneavoastra ce ati facut? I-ati spus " Nu v-ati gandit ca sotia, care v-a lasat in fundul gol, a plecat cu altul care e mai destept si cu care copilul are ce vorbi?". Asta e un raspuns calificat? Ce cautati pe forum daca nu aveti pregatirea necesara? Asta dorea utilizatorul? El dorea calea legala necesara pentru a impiedica sotia sa-i poarte numele. A primit-o ! Dumneavoastra ce ati facut?

Sa va mai dau un exemplu. Sunteti expert fara diploma in divorturi, din cate observ. Pe subiectul deschis aici www.avocatnet.ro/content/for... .
Asadar, cum vine treaba cu "Hotii striga hotii?".
Cum sa spuneti ca pot fi folositi ca martori copiii in procesele de divort "numai cu acordul sotiei"? Unde ati auzit, domnule, prostiile astea? Art.190 din codul de procedura civila prevede "In pricinile privitoare la starea civila sau divort se vor putea asculta rudele si afinii mai sus-aratati, in afara de descendenti.". Este deci o dispozitie imperativa care interzice expres acest lucru. Dar probabil dumneavoastra avand in vedere ca aveti un IQ care depaseste media, considerati ca nu mai este necesar sa va informati inainte sa DEZINFORMATI pe altii.
Mi se pare dezgustator cum cineva care invoca cu atata vehementa faptul ca oamenii nu primesc raspunsuri calificate, vezi Doamne, sa se imbrace in haina unui cunoscator de lege si ingroase numarul celor care-si dau cu parerea intr-o maniera total nepotrivita.

Eu zic mai intai sa va revizuiti dumneavoastra comportamentul si abia apoi sa incercati cu IQ-ul dumneavoastra cu care va tot laudati sa schimbati lumea din jur, sub conditia sine qua non de a va informa corect si temeinic inainte de a mai scoate asemenea ineptii cu care sa ne poluati si pe noi.


O zi buna!


Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Puteti afla mai multe amanunte, despre... cifre, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Si daca tot ajungeti in acea sectiune puteti afla mai multe pareri ale utilizatorilor Avocatnet.ro
=D>
mi-a placut asta :
"- aproximativ 60% din raspunsurile din forum nu sunt oferite de consultanti, fapt explicabil pe de o parte prin faptul ca multi profesionisti nu isi declara competenta si aleg sa raspunda in calitate de utilizatori obisnuiti, iar pe de alta parte de faptul ca din ce in ce mai multi oameni explica aici experientele pe care le-au intalnit in diferite situatii juridice din viata lor."

Ei si uite asa se imbina teoria cu...practica, se impartasesc experiente juridice si eu cred ca este foarte bine.Oamenii comunica iar comunicarea reprezinta un important liant social.


Aplauze pentru toata lumea."
noiklosa a scris:


Atunci cand utilizatorii vad ca pun intrebari degeaba si ca singurele raspunsuri, si alea in doi peri, vin de la amatori, credeti-ma ca este mult mai facil sa te duci la nevasta si sa afli de la ea cum e cu legea cutare sau cutare. La pareri suntem toti extrem de priceputi. Nu vad de ce sa vii pe acest site si sa astepti sa te bage vreun avocat in seama, cand acest eveniment se intampla foarte rar.


Ma abtin in a intra in polemici pe tema subiectului topicului, pentru ca nu sunt decat unul dintre bietii amatori care dau raspunsuri in doi, uneori chiar trei peri si nu as vrea sa patesc ca trope_doi care a scapat de concediere (:giggle: ) datorita faptului ca ideea de infiinta astfel de site i-a venit lui Alin Popescu prima data.

Nu am decat o intrebare, domnule (sper ca nu gresesc in privinta genului, ca se mai intampla, de exemplu trope_doi e femeie :">): sunteti una si aceeasi persoana cu aceea care o zi dupa ce a initiat topicul acesta a scris, citez:

[...] Am rugamintea ca pe viitor sa va abtineti de la a face judecato de valoare inainte sa cititi legea. Sau ce scrie pe situl asta, ca au fost publicate zeci de articole si raspunsuri despre 544/2001.
www.avocatnet.ro/content/for...

...sau asta, ieri:
Multumesc, doamna, apreciez raspunsul., aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

...ca aceste mesaje par ale cuiva care a gasit niste raspunsuri de care este multumit :-/

Mi-e teama ca am gasit si eu un neajuns pe acest forum (nu pe site, pe forum): permite inregistrarea mai multor utilizatori sub acelasi nume :oops:
Ca nu se poate sa fiti tot dvs. :acute:

...uneori mi se intampla ca unele sa-mi aduca aminte de altele, care au (sau nu) legatura intre ele. De exemplu cand am citit ce i-a spus dl. noiklosa lui trope _doi Eu daca as fi actionar al acestei afaceri care este normal sa fie avocatnet, v-as da afara fara preaviz. Dar nu sunt, asa ca ati scapat [...] mi-am adus aminte ce-i spunea bunicul bunicii mele atunci cand i se parea ca-si depaseste fisa postului: Si baba daca avea un (ma scuzati) ...oi, era ministru de razboi.


Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters196669, utilizator
Ca o retoricea la ce a aratat Mihaela88, "teoria ca teoria dar practica te omoara". Astfel spus "practica judiciara se dobandeste in salile de judecata".
Privind comunicarea intre oameni este justificata prin schimbul de idei dintre participanti la topic. Filozofic daca exista contradictie neantagonica intre doua idei se naste o atreia ideie superioara celor doua.
Doresc succes tuturor celor ce administreaza acest forum si deasemeni si moderatorilor, ce sunt pe faza oridecate ori se incalca regulamentul.. Numai bine din partea mea :luck::luck::luck:

Alte discuții în legătură

Utilizatori-consultanti- avocati ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua! Cu riscul de a mi se sterge topicul,as dori sa stiu daca avocatii de pe acest form chiar sunt avocati.Am citit cuvant cu cuvant regulamentul ... (vezi toată discuția)
Respectul fata de..."vasile" Radu Gabrian Radu Gabrian Au trecut doi ani de cand ma aflu pe acest forum si innca o data imi manifest bucuria si gratitudineaca am colegi de forum,deosebiti ca oameni si ca ... (vezi toată discuția)
Structurare intrebari si raspunsuri , pentru a intelege daca autorul intrebarii este multumit sau nu de raspunsuri si daca toate intrebarile au un raspuns ispires ispires Nu stiu daca este o posibilitate in acest site pentru a urmari mai facil pe site intrebarile si raspunsurile (eu nu o regasesc) dar ar fi util ca intrebarile ... (vezi toată discuția)