Buna ziua.Am si eu o pedeapsa cu suspendare de 3 ani,plus 5 ani de reabilitare din 2005.Ma intereseaza cind pot face reabilitarea si daca ea se face automat sau trebuie sa o fac eu.Va multumesc
Ce anume s-a intamplat in 2005? atunci ati primit condamnarea? sau atunci a luat sfarsit?
In caz de suspendare a pedepsei opereaza reabilitarea in temeiul legii, fara a fi necesara introducerea unei cereri de reabilitare judecatoreasca.Aceasta insa numai daca nu ati comis noi fapte penale in timpul termenului de incercare si , de asemenea, cu conditia sa va fi achitat obligatiile civile.
banuiesc ca ati primit 3 ani cu suspendare si vi s-a fixat un termen de incercare de 5 ani.
ati putea sa mergeti la politie sa vedeti daca va mai apare in cazier iar daca mai apare inaintati cerere in instanta sa se constate ca a intervenit reabilitarea.
Da in 2005 mi sa dat sentinta,nu am avut abateri pina acum si am achitat cheltuielile de judecata.ma intereseaza acum sa stiu cum se calculeaza cei 3 ani+cei cinci si daca acum in 2011 pot solocita reabilitarea sau daca exista posibilitatea ca ea sa se faca fara o actiune a mea in instanta din oficiu deci.O sa merg sa solocit un cazier de la politie sa vad daca i-mi mai apare dar as mai vrea sa stiu daca pot face asta din alt judet in afara celui de domiciliu.Multumesc mult pentru mesaje.
De fapt ati primit 3 ani +2 ani = 5 ani, in cazul pedepselor cu suspendare opereaza reabilitarea de drept. Mergeti sa va scoateti cazierul si veti vedea.
Reabilitare
valentintodoran
buna ziua!In anul 2002 am fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare pentru taiere ilegala de arbori si abuz in serviciu( la acea data eu fiind ... (vezi toată discuția)