avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa cu suspendarea si reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa cu suspendarea si reabilitare

Buna ziua.Am si eu o pedeapsa cu suspendare de 3 ani,plus 5 ani de reabilitare din 2005.Ma intereseaza cind pot face reabilitarea si daca ea se face automat sau trebuie sa o fac eu.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:43, 12 Aprilie 2011
Ce anume s-a intamplat in 2005? atunci ati primit condamnarea? sau atunci a luat sfarsit?
In caz de suspendare a pedepsei opereaza reabilitarea in temeiul legii, fara a fi necesara introducerea unei cereri de reabilitare judecatoreasca.Aceasta insa numai daca nu ati comis noi fapte penale in timpul termenului de incercare si , de asemenea, cu conditia sa va fi achitat obligatiile civile.
banuiesc ca ati primit 3 ani cu suspendare si vi s-a fixat un termen de incercare de 5 ani.
ati putea sa mergeti la politie sa vedeti daca va mai apare in cazier iar daca mai apare inaintati cerere in instanta sa se constate ca a intervenit reabilitarea.
Da in 2005 mi sa dat sentinta,nu am avut abateri pina acum si am achitat cheltuielile de judecata.ma intereseaza acum sa stiu cum se calculeaza cei 3 ani+cei cinci si daca acum in 2011 pot solocita reabilitarea sau daca exista posibilitatea ca ea sa se faca fara o actiune a mea in instanta din oficiu deci.O sa merg sa solocit un cazier de la politie sa vad daca i-mi mai apare dar as mai vrea sa stiu daca pot face asta din alt judet in afara celui de domiciliu.Multumesc mult pentru mesaje.
De fapt ati primit 3 ani +2 ani = 5 ani, in cazul pedepselor cu suspendare opereaza reabilitarea de drept. Mergeti sa va scoateti cazierul si veti vedea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare valentintodoran valentintodoran buna ziua!In anul 2002 am fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare pentru taiere ilegala de arbori si abuz in serviciu( la acea data eu fiind ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept pentru condamnare in 2012 bubu3gm91 bubu3gm91 in data de 2 februarie 2012 a intrat hotararea judecatoreasca definitiva in urma careia am primit 7 luni de inchisoare cu suspendare cu termen de incercare 2 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept dupa pedeapsa cu suspendare wanado7 wanado7 Buna ziua. Cu respect, imi permit sa va cer sfatul in urmatoarea problema pe care o am. Pe 21 iunie 2009 (de ziua mea) am cam chefuit cu prietenii si m-am suit ... (vezi toată discuția)