avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... inregistrarea unei plati prin caserie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

inregistrarea unei plati prin caserie

lucrez la o scoala .am primit de laISJ 9520 lei in fonduri cu destinatie speciala, pt plata c/v cartilor (euroPT profesori) banii i-am ridicat cu cec din banca. am facut plati de 9250iar 280 i-am depus cu foaie de varsamint inapoi in cont ,iar de aici cuOPi-am virat la ISJ.Cre sunt inregistrarile contabile ca sa imi iasa rulajul contului9800 si sa nu ramin cu sold la casa,Va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 00:06, 28 Iunie 2011
Buna ziua. Am urmarit putin discutiile pe forum si aici mi s-a parut ca pot subscrie si eu.
Am urmatoarea problema: societatea la care tin ev. contab. are un punct de lucru inchiriat de la pers. fizica. Lunar, acea persoana fizica emite o chitanta prin care declara ca a primit c-val chiriei pe luna curenta. Cine a tinut pana acum ev. contab. nu a inregistrat aceasta chitanta. Este corect? Care sunt inregistrarle contabile in acest caz?
Va multumesc
1) Puteti inregistra retroactiv cv chiriei, daca a fost efectiv platita (ma intreb daca soldul la casa este corect sau platile s-au facut din aport asociat ?)
2) 612=5311 pentru chiriile neinregistrate in 2011 si
117analitic distinct=5311 pentru chirii achitate in anii anteriori (in acest caz trebuie recalculat impozitul pe profit, daca este cazul si depuse declaratii rectificative)
Plata chiriei catre persoane fizice, se poate face si cu dispozitie de plata in baza contractului de inchiriere, dar daca primiti chitanta, operati chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie neplatita JENIFER JENIFER Daca pe 2 luni chiria pt spatiul firmei nu a fost platita,ea trebuie inregistrata in contabilitate?Si care sunt inregistrarile? (vezi toată discuția)
Inregistrare garantie Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu Buna ziua! va rog sa ma ajutati cum sa inregistrez in contabilitate o garantie aferenta unui contract de inchiriere apartament, proprietarul este pers. ... (vezi toată discuția)
Incasat in plus pe chitanta Mariralu Mariralu Buna ziua, La reglarea unei fise a unui client am observat ca : - desi s-a facut chitanta pe suma de 1200 lei , in casa s-a inregistrat , din ... (vezi toată discuția)