avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de 4 ore nu se poate intra in somaj??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de 4 ore nu se poate intra in somaj??

Am lucrat timp de 12 luni cu contract de 4ore pe zi .Nu pot beneficia de somaj?Daca da ce trebuie sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:42, 10 Aprilie 2011
1. Conform Legii 76/2002 pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncã cu timp parţial, stagiul de cotizare pentru somaj se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncã cu timp parţial.
2. Cele 12 luni lucrate de dvs. cu 4 ore pe zi inseamna 6 luni de cotizare la somaj.
3. Va mai trebuie 6 luni de cotizare din ultimele 24 de luni.
4. Inainte de acest CIM ce statut aveati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj rak0770 rak0770 Buna ziua! Ultimii 2 ani am lucrat la o societate cu timp partial de 2 ore. Pot beneficia de somaj? Exista in lege vreun articol (care?) care spune ca nu am ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare pentru somaj suciugeorgeta suciugeorgeta Pentru o persoana care a fost in somaj pana in martie 2010 apoi a fost angajat la noi la firma cu 4 ore pe zi,poate intra in somaj dupa 12 luni lucrate cu 4 ... (vezi toată discuția)
Somaj la cim cu timp partial livia.mazare livia.mazare beneficiaza de ajutorul de somaj o persoana care a lucrat la o firma cu 4 ore 12 luni in ultimile 24? cum se calculeaza indemnizatia de somaj? (vezi toată discuția)