avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare concediu crestere copil pt persoana cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare concediu crestere copil pt persoana cu contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti, in ce fel este afectat drteptul tatalui care indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea concediului pentru crestere copil insa se afla in derularea unui contract pe perioada determinata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:38, 10 Aprilie 2011
Daca indeplineste celelalte conditii, nu este afectat.
copilul se naste pe 29 iunie, mama va beneficia de concediu de lauzie de 42 de zile, contractul tatalui pe perioada determinata expira pe 12 august. Una din prevederile legale se refera la reintoarcerea la post dupa efectuarea concediului de crestere copil, ori in acest caz nu mai e posibil.De aceea confuzia si necesitatea clarificarilor.
Potrivit art. 56 alin. (1) lit. j) din Codul muncii, contractul individual de munca incheiat pe durata determinata inceteaza la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.
Intrarea in concediu pentru cresterea copilului inainte de data de incetare, nu duce la prelungirea CIM.
Persoana intrata in acest concediu va continua sa primeasca indemnizatia si alocatia cuvenita, dar la terminarea concediului, angajatorul nu mai are obligatia de a-l reprimi la munca, deoarece intre timp contractul lui a expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pentru cresterea copilului BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT acum doi ani unei angajate X i s-a intrerupt CIM pentru cresterea copilului. In aceasta perioada firma a angajat o alta persoana Y cu CIM pe periada ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de maternitatate (pre si post natal) si de ccc daca cim inceteaza cu 3 luni inainte de nastere? lucianasp lucianasp Buna ziua, Sunt insarcinata in aproape 3 luni acum cu gemeni. Daca ajung cu sarcina la termen, as naste undeva pe la finalul lunii octombrie, cel tarziu ... (vezi toată discuția)