avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare

am achizitionat de cateva zile un autoturism din germania si doresc sa il inmatriculez.as dori sa stiu daca am posibilitatea sa cer in instanta inmatricularea in romania a autoturismului fara a achita taxa de prima inmatriculare precum si etapele care trebuie sa le urmez in vederea inmatricularii in modul prezentat.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liviucli , utilizator 19:22, 10 Aprilie 2011
Da, acum cateva zile a fost publicata in MO. o Decizie CEDO prin care taxa de prima matriculare ale autoturismelor secanhand. este nelegala si nu este incorcondanta cu normele de drept internationale...#-o
stiu de aceasta hotarare si chiar am scoso de pe net sa o am si eu.. voiam sa stiu in cazul in care o sa ma prezint cu aeasta hotarare la organul fiscal si o sa le solicit inmatricularea fara a achita acea taxa acestia vor accepta sau nu iar in cazul in care nu vor accepta, ce pot face sa ii oblig sa imi inmatriculeze autovehicolul in situatia data...sincer mie mi se pare o prostie sa mi se perceapa aceasta taxa stiind ca ulterior trebuie sa imi fie restituita.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
liviucli, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie taxa auto bebetoboy bebetoboy De unde obtin un model pentru plangere taxa de prima inmatriculare autosecondhand (vezi toată discuția)
Restituire taxa de prima inmatriculare gabriela.enache gabriela.enache Buna ziua! Mi s-a spus ca se restituie taxa de prima inmatriculare pt. autoturismele inmatriculate in 2008 si 2009. Eu am un Opel Astra Caravan euro 2, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto ! ! ! Alexandru93 Alexandru93 Buna ziua! , vreau sa imi aduc o masina din Germania in vederea sa o inmatriculez ,o pot inmatricula fara sa platesc taxa de prima inmatriculare ? si cat ma ... (vezi toată discuția)