avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituire taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituire taxa de prima inmatriculare

Buna ziua!
Mi s-a spus ca se restituie taxa de prima inmatriculare pt. autoturismele inmatriculate in 2008 si 2009. Eu am un Opel Astra Caravan euro 2, cumparat in 2007 in Spania. L-am scos din circulatie din Spania in august 2008 si l-am inmatriculat in tara in 10 octombrie 2008 pt care am platit 1426,32 euro.
Ma intereseaza daca ma incadrez la categoria celor care trebuie sa li se restituie taxa si ce pasi trebuie sa urmez.
Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: gabriela.enache , utilizator 18:06, 9 Iunie 2011
Exista o Decizie a Curtii Europene ca taxa de prima matriculare este nelegala pentru statele UE. si legea privind taxa de prima matriculare nu este in concordanta cu Decizia Curtii Europene. Deci primul pas este adresarea cu o cerere in instanta si solicitati sa va restituie taxa pe care ati achitat-o..secces...=D>
actiune in instsnta;vb cu un avocat
Multumesc pt raspuns, dar mi s-a spus ca primul pas este cerere la finante si abia apoi, daca astia nu vor sa-mi dea banii, in instanta.
Oricum, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog: inmatriculare auto fara plata taxei mariussyca mariussyca buna ziua am si eu o prblema si va rog sa ma ajutati M-am intors de curand din Italia in august 2011 si mi-am adus si masina mea care este un Opel Zafira ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa ? cata1569 cata1569 Buna seara. In 9.05.2007 am platit taxa prima inmatriculare 1414 ron si in 11.05.2007 inca o diferenta de 1401 ron (deci total 2815) pentru un Opel Astra ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare liviucli liviucli am achizitionat de cateva zile un autoturism din germania si doresc sa il inmatriculez.as dori sa stiu daca am posibilitatea sa cer in instanta inmatricularea ... (vezi toată discuția)