avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa ?

Buna seara.

In 9.05.2007 am platit taxa prima inmatriculare 1414 ron si in 11.05.2007 inca o diferenta de 1401 ron (deci total 2815) pentru un Opel Astra ,vandut in 2008.

In 7.02.2008 am platit 1793 ron taxa prima inmatriculare pentru un Opel Vivaro vandut in 2011.


Mai am vreo sansa sa recuperez ceva ?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters215404 , utilizator 23:57, 12 Ianuarie 2013
Este greu de aproximat procentual sansele pe care le aveti, insa merita incercat, dar contreaza si cum....parcurgeti etapele in vederea recuperarii sumelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
ContSters98997, utilizator
Daca mai detineti tate documentele necesare, puteti sa va recuperati banii.
Asta inseamna sa mai aveti Decizia prin care s-a stabilit taxa, chitanta cu care ati platit taxele, copie de pe traducerile legalizate ale actelor originale ale masinilor, copie de pe certificatul de inmatriculare in Romania.
Daca le aveti pe toate, formulati o cerere catre AFP de unde apartineti, iar dupa primirea negatiei de la ei, dosar in trei exemplare in instanta.
Eu am alta parere .......dreptul de a recupera taxa platita in 11.05.2007 pentru Opel Astra este prescris adica au trecut 5 ani de la plata taxei iar in tot acest tip ati fost indreptatit sa cereti restituirea taxei ...... parerea mea este ca daca incercati sa o recuperati actiunea va fi respinsa ca tardiv introdusa iar pentru celalalt autoturism aveti toate sansele sa o recuperati.

Daca nu aveti toate actele necesare le puteti obtine.Decizia de calcul al taxei si chitanta se pot obtine de la Administrarea finantelor publice iar in loc de traducerile legalizate ale actelor originale puteti cere la serviciul inmatriculari o adeverinta din care sa rezulte data primei inmatriculari a autoturismului in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri taxa auto slandrei slandrei Va rog sa ma lamuriti in privinta taxei auto pentru un autoturism OPEL ASTRA, fabricat in anul 2000 , omologat in Romania in 09. ian .2007, inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata in spania simonasobis simonasobis Buna tuturor. Am si eu niste nelamuriri cu privire la inmatricularea unei masini. Speta este urmatoarea : masina este inmatriculata in Spania. As dori sa o ... (vezi toată discuția)