avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit retinut la sursa!!!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit retinut la sursa!!!!

Conform HG 150/2011, firmele colectoare de deseuri feroase retin de la clientii lor impozit pe venit de 16% incepand cu 01.03.2011. Ma puteti lamuri cand plateste firma acest impozit si cum se declara ( prin ce formular ).
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:06, 10 Aprilie 2011
Se retine la fiecare achizitie, se declara lunar prin D100 si este impozit final.
Merci pt raspuns. Ce vreti sa spuneti prin "impozit final"?
Adica nu trebuie sa le dati adeverinte la sfarsit de an si nici ei nu trebuie sa depuna D200. Totusi, se vor raporta prin D205.
D205 cine are obligatia de a o depune?
Societatea care face achizitia. Termenul de depunere in acest caz este 30 iunie a anului urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de 3% fond mediu plus noua taxa de 16% obligatorie pentru venituri din alte surse cezarlupan cezarlupan Buna seara, Dupa cum am citit in H.G. 150 din 01.03.2011, daca am inteles eu bine, pe langa taxa de mediu care se platea oricum, adica 3% se introduce si ... (vezi toată discuția)
D205 bubby bubby Buna ziua , un SRL face in 2011 o achizitie de marfa de la o persoana fizica pe baza de borderou de achizitie -am facut si un contract -nu cred ca era ... (vezi toată discuția)
Impozit 2% pentru vanzare masa lemnoasa pe picior vasilicaadam vasilicaadam Buna ziua. O persoana fizica vinde din padurea proprietate personala lemn pe picior, la o firma de exploatare, care-l taie si vinde mai departe.Firma de ... (vezi toată discuția)