avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj cu sulta intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj cu sulta intre frati

Sotul si sora lui au mostenit dupa moartea parintilor o casa in cota 1/2 fiecare.Sora a acceptat o suma pentru partea ei.Ea are conturile bancare blocate pentru o datorie la banca.Sfatul primit a fost partaj cu sulta intre frati.Eu din banii proprii urmeaza sa platesc sulta.Doresc ca intabularea casei sa fie pe numele sotului si pe numele meu in cota 1/2 fiecare.Se poate prin partaj cu sulta intre frati sau daca nu exista o alta rezolvare? Va multumesc anticipat pentru sfat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:00, 10 Aprilie 2011
Daca achitati sulta atunci 1/2 sorei va fi bun comun, in timp ce 1/2 sotului va fi bunul sau propriu dobandit prin mostenire.
De altfel, si daca ati cumpara 1/2 cumnatei dumneavoastra, aceasta 1/2 va fi tot bun comun al celor 2 soti.
Platiti sulta si sotul sa va doneze jumatate din imobil, dar mai trebuie sa si vrea:)
daca banii sunt proprii ai dvs, cumparati cota cumnatei, in act se mentioneaza provenienta sumei cu care achitati ap, eventual da si sotul o declaratie prin care recunoaste contributia exclusiva a dvs la achizitionarea cotei de imobil.
pt a evita eventuale neplaceri din partea bancii sau din partea sotului mai tarziu, ar fi bine sa aveti o dovada ca banii i-ati platit (un extras de cont)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Locuiesc cu prietena în casa bunicilor ei decedați, a căror succesiune nu a fost dezbătută. aș vrea să investesc acolo, mi se poate dona casa fără acordul tuturor moștenitorilor? erikson96 erikson96 Buna ziua, as avea o nelamurire. Eu locuiesc cu prietena mea in casa parinteasca din partea mamei ei. Am vrea sa extindem si sa renovam casa dar in urma ... (vezi toată discuția)
Donatie versus vanzare-cumparare Costila Costila Buna ziua, Am mostenit 1/3 dintr-un imobil, ceilalti 2 proprietari fiind unchiul, respectiv varul meu. Varul meu doreste sa renunte la treimea pe care o ... (vezi toată discuția)