buna seara.v-as fi recunoascator daca as primi un raspuns. in urma cu o luna ma aflam la cumparaturi intr=un supermarket.am facut cuparaturi dar mi-am luat si un produs de mici dimensiuni pe care am fost nevoit sa il tin in mana pt a nu il pierde.la casa.am uitat complet de el si am trecut pur si simplu cu el in mana. nu am facut doi pasi ca mi-a fost atrasa atentia si am recunoscut imediat ca am uitat. conducerea magazinului nu a fost de acord doar cu achitarea acestuia a dorit implicarea politiei.am dat o declaratie care nu presupunea recunoasterea infractiunii de furt ci doar o neglijenta regretabila. acum am primit citatie in calitate de faptuitor in cauza privind dosar penal:(#-o !!
va rog mult imi puteti da un sfat in legatura cu asta sau o explicatie cu ce mi s-ar putea intampla?!este posibil ca fapta sa mi se inscrie in cazier? mentionez faptul ca am 17 ani. va multumesc anticipat.
Trebuie doar sa ai o atitudine cooperanta si sincera, sa iti recunosti fapta pt ca astfel vei beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime, iar faptul ca prejudiciul a fost recuperat va fi tot in favoarea ta. Cel mai probabil vei primi o simpla amenda administrativa care nu se va inscrie in cazier.
Fii mai atent pe viitor si succes!
ati fi surprins sa aflati cate persoane "uita" cate un obiect in mana la magazinele mari.
este foarte importanta atitudinea dvs.sa recunoasteti ca ati gresit insa nu ati avut intentia de a fura,sa le explicati ca va pare rau,ar fi bune si niste referinte de la scoala,de la vecini si mai ales ca prejudiciul este mic si a mai si fost recuperat ,o sa scapati foarte usor.
va multumesc foarte mult. intr`adevar nu sunt mandru de acesta intamplare si stiu ca suna ca un cliseu. sunt la prima abatere de acest fel ,nu am avut absolut nicio problema care implica polita in niciun fel si de aceea sunt asa speriat acum.
am mai auzit de solutia cu amenda..si mi s-a spus ca ar fi in jur de 500 ron :oops::O
aa.. si inca ceva daca se poate.pe citatie spune ca am dreptul sa ma prezint cu un aparator,daca nu voi primi unul din oficiu. asta ce inseamna?! ca am nevoie de un avocat..si trebuie sa ma insoteasca unul din parinti?:fight:sau cum?
cred ca politistul a scapat din vedere faptul ca sunteti minor caz in care trebuia sa citeze si parintele.
daca nu a facut acest lucru spuneti-i politistului sa aiba si acest lucru in vedere.
Daca va gasea obiectul"uitat" in buzunar, sau geanta, era clar intentie, dar asa ,nu cred ca este vorba de infractiune caci lipseste intentia.Asa cum ati prezentat cazul nu cred ca e bine sa va recunoasteti vina, deci intentia, cat timp nu a existat.
Furt minor
k1234
Minorul are 17 ani.Fapta:furtul dintr-un hipermarket.Valoarea obiectelor a fost estimata la 500 ron.Obiectele au fost platite la fata locului.I-a fost ceruta ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin
Firsteman
buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)