Buna ziua! Am dorit sa cumpar o jumatate dintr-o firma de taxi. Cel ce detine firma urma sa o divida. Mi-a cerut un avans de 3500 euro pt. a-si plati ceva datori pe la finante(zice-a ca nu o poate divide daca are datorii). Pentru banii acestia am facut un contract de vanzare cumparare pt. o masina pe care o are pe firma, dar care nu valoreaza decat 2000 euro. Dupa ce s-a scapat de datorii la finante, spune ca nu mai vrea sa-mi vinda firma si nu-mi da nici banii inapoi pentru ca mi-a dat masina. Mentionez ca masina este tot pe firma lui. Cum pot sa-mi recuper banii dati, plus cei cheltuiti pentru a-mi face srl-ul meu si ce daune pot sa-i cer? Am si martori daca ar trebui un eventual proces.
Pentru preluarea unei societati se intocmeste contract de cesiune [parti sociale, la notar, daca este contracost. Pentru un vehicul folosit se intocmeste un contract de vanzare-cumparare si se trece valoarea platita de cumparator, intrucat nu exista nici un pericol de plata unor taxe mai mari sau alte costuri suplimentare.
Intrucat ati semnat ceva dar realitatea era altceva, va trebui sa va judecati si sa dovediti in instanta care a fost situatia reala, ca actul incheiat e doar o simulatie si alta a fost intelegerea.
Sa speram ca veti gasi un judecator rabdator si dornic sa despice firul in patru, dar deocamdata As-ul e in maneca celuilalt.#-o