avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... O societate din strainatate imi cere sa schimb ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

O societate din strainatate imi cere sa schimb denumirea firmei si sa anulez marca!!! E posibil asa ceva???

Buna ziua!

Am primit o adresa de la o societate comerciala din Franta prin care ne cere sa ne schimbam denumirea si sa ne anulam marca, pe motiv ca seamana cu denumirea si marca lor. Va mentionez ca marca este inregistrata la OSIM (inteleg ca au si ei o marca inregistrata la nivelul Romaniei). Pot sa ne ceara asa ceva? Mie mi se pare absurd!
Am mai avut discutii cu aceasta societate la momentul la care am vrut sa ne inregistram marca la nivel comunitar, atunci ei ne-au facut opozitie si am retras cererea.
Insa acum, mi se pare mult prea mult sa se lege de marca mea la nivel national si la denumire!
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 21:23, 12 Aprilie 2011
Buna ziua,

Daca au un drept anterior dvs, respectiv marca comunitara (deci cu efecte si pe teritoriul Romaniei) atunci au dreptul sa va ceara acest lucru. Problema este cat de similare sunt marcile si cat de asemanatoare sunt domeniile pentru care aveti protectie. Apelati la ajutor specializat pentru un sfat pertinent.

Mult succes.
Cand ati inregistrat marca la nivelul Romaniei si cand au inregistrat ei marca comunitara (puteti afla online)?
Sunt convinsa ca marca lor este inregistrata anterior marcii noastre din Romania. De asemenea, nu inteleg ce legatura are denumirea societatii si daca pot, legal vorbind, sa ne solicite schimbarea acesteia.
In acest caz, va pot solicita sa nu promovati produse si servicii sub respectiva marca. Ca atare, puteti avea numele de companie (art. 8 al Conventiei de la Paris), dar nu puteti avea domeniul Internet, nici nu puteti folosi in produse / marketing numele respectiv.
Daca in plus de faptul ca marca comunitara are data de depozit inainte de marca Dvs:
- produsele sunt identice sau similare
- numele comercial al firmei Dvs este inregistrat la Registrul Comertului dupa data de depozit a marcii comunitare
- asemanarea dintre marca comunitara si numele comercial este similara pana la posibila confuzie,
- daca marca comunitara a fost inregistrata si pentru servicii(adica pentru clasele 35-45, sau numai unele dintre acestea)
- firma straina are afaceri in Romania
va recomand sa va gaditi la schimbarea numelui comercial al firmei Dvs.

Alte discuții în legătură

Marca comunitara vs marca nationala! 2006 vs 2005 SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL Stimati colegi, cum mai multe opinii si sfaturi avizate sunt de folos, va rog sa va exprimati punctul de vedere cu privire la urmatorul aspect: o societate ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor , nume firma identic juliss juliss Buna ziua Ma aflu intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies. Acum un an mi-am infiintat o firma in Romania , functionez de un am de zile in domeniu ... (vezi toată discuția)
Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)