avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU CLAUZA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU CLAUZA

Buna ziua,am si eu nevoie de un sfat legat de un contract de vanzare cu clauza de intretinere.
In anul 2000 am facut un contract de vanzare cu clauza de intretinere cu un vecin,mentionez ca el a venit si s-a rugat de noi sa avem grija la batranete.Mentionez faptul ca la acea vreme avea un baiat caruia nu i-a pasat niciodata ca are un parinte,niciodata nu a venit pe la el sa-l intrebe de sanatate sau sa-i aduca o cana cu apa.In toti acesti ani am avut grija de dansul,l-am dus la doctor cand a avut nevoie,si i-am oferit toate conditiile de trai necesare unui varstnic.In anul 2010 a decedat la varsta de 89 ani,eu ocupandu-ma de tot ceea ce inseamna inmormantare.Cand am facut contractul de vanzare cumparare mi s-a spus ca baiatul dansului are 3/8 din casa din partea mamei decedate in 1987,iar dansul 5/8 din casa si pamantul in integralitatea sa.Baiatul dansului a decedat in anul 2005,si de abia acum cei doi copii ai baiatului au venit sa revednice mostenirea.Mentionez ca am mai cumparat si 2 parcele de teren la camp cu contract de vanzare cumparare achitandu-i la acea vreme 30 milioane.Zilele trecute m-am pomenit cu nepotii vecinului ca ma ameninta ca-mi darama toate actele si cel de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cat si cel de vanzare cumparare al terenului de la camp.mentionez ca am fost de acord sa-i despagubesc pt partea de casa,adica 3/8 dar ei au zis ca-mi darama toate actele facute anterior.Batranul a avut titlu deproprietate pt tot ceea ce mi-a vandut.

VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS SI SPER SA NU VA FI PLICTISIT CU POVESTEA MEA
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:38, 11 Aprilie 2011
pot sa vina si cu un buldozar sa le darame:)), ca au slabe sanse atata timp cat acele contracte au fost incheiate de acel domn pe cand era in deplinatatea facultatilor mentale iar dvs v-ati respectat toate clauzele contractuale...nu au sanse.
cota de 3/8 a fost mostenita acum de acesti nepoti. ce pot face, e sa iasa din indiviziune, sa-i despagubiti pt aceasta cota.
mai mult de atat, nu pot face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire frate Elena Micu Elena Micu Bună ziua.As dori sa ma ajutați intr-o situație pe care nu știu efectiv cum sa o rezolv și de unde sa încep. Mai clar este vorba despre fratele meu care ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa bunici ContSters170028 ContSters170028 Buna dimineata, bunica sotului meu doreste sa ne treaca casa pe nume, cu conditia sa o ingrijim. Sotul ei a decedat in urma cu 8 ani de zile. Casa nu este pe ... (vezi toată discuția)
Succesiunea catalinaciobanu catalinaciobanu buna ziua, am o mare problema daca pot sa is pun asa. parintii mei locuiesc la casa,care casa a fost pe numele bunicii 5 optimi care la randul ei a avut 3 ... (vezi toată discuția)