Bună ziua.As dori sa ma ajutați intr-o situație pe care nu știu efectiv cum sa o rezolv și de unde sa încep. Mai clar este vorba despre fratele meu care a rămas singur.Soția a murit în urma cu 3 ani.Ei au avut un baiat si o fata.Fata din prima casatorie a sotiei si baiatul lor.Băiatul lor a murit in urma cu multi ani ,dar are o fata care stim doar ca locuieste in Franta.Fata din prima casatorie a murit si ea ,dar are un baiat.Băiat care nu vrea sa stie de fratele meu si de 3 ani nu mai dam de el.De atunci eu am grija de fratele meu și el vrea sa se asigure ca îmi rămâne mie casa.Ce ne sfătuiți sa facem ca totul sa fie bine,nu eu sa fiu cu grijile și cheltuitul și alții cu moștenirea!!!???
Buna seara,
1, Va trebui sa se dezbata succesiunea de pe urma sotiei decedata.
La aceasta succesiune vin de drept
- sotul supravietuitor cu 5/8 din bunurile realizate in perioada casatoriei si 1/4 din bunurile ei proprii;
- cei doi copii ai doamnei, fiecare cu cate 3/16 din bunurile realizate in perioada casatoriei si cate 3/8 din bunurile proprii ale defunctei.
2. Dupa dezbaterea succesiunii, fratele dumneavoastra va poate vinde sau dona partea sa.
3. Daca in decurs de un an de la decesul doamnei cei doi nepoti (care vin prin reprezentarea parintilor lor predecedati) (am inteles ca au decedat atat fiul fratelui si a ramas un nepot cat si fiica doamnei si a ramas un copil) se poate face aplicarea prevederilor art. 1103 si celelalte Cod Civil.
La momentul donatiei sau vanzarii va sfatuiesc sa solicitati aplicarea prevederilor art. 30 din legea 17/2000.
Pentru a afla date despre copiii despre care nu se mai stie nimic, va sfatuiesc sa va adresati DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE str.Obcina Mare nr.2, sector 6, Bucuresti.
Mulțumesc frumos.Nu s -a făcut succesiunea după soție,Noi am crezut ca nepotul (din partea sotiei) este interesat sa aibă grija de bunicul sau și sa i rămână casa.Dar el pur și simplu a dispărut și eu am rămas cu grija fratelui. Fratele s-a interesat la un notar dar nu i s-a pomenit nimic de posibilitatea contractului de întreținere .Acest contract poate fi contestat!!!,?
Buna seara,
Se poate intocmi orice contract de instrainare (vanzare cumparare simpla, contract de intretinere, donatie, etc.) dar DUPA dezbaterea succesiunii!
Da, poate sa fie atacat orice contract dar sunt ffff putine sanse de izbanda daca se tine seama de prevederile art. 30 din legea 17/2000 sau se depune la dosarul de instrainare o adeverinta emisa de INML ca vanzatorul sau donatorul (fratele) este in deplinatatea facultatilor mentale la momentul incheierii actului.
Deci totul începe cu succesiunea.Succesiune care cred ca nu poate fi făcută fără sa găsim nepoții...ceea ce ...nu știu cum...Mulțumesc frumos o sa mergem pt inceput la un notar sa vedem ce poate fi făcut. Mulțumesc frumos.