avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire parinti

Salut!
Ma numesc Savu Maria si ma intereseaza urmatorul aspect:
eu sunt casatorita de putin timp....si tata vrea sa-mi dea o proprietate dar vrea sa fie sigur ca la caz de "doamne fereste" sa nu fiu nevoita sa impart aceasta proprietate cu sotul meu
Ce ne sfatuiti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mariejeanne , utilizator 10:13, 11 Aprilie 2011
SA VA FACA O DONATIE DVS.
Donatie pe numele meu ..... si titlul de proprietate va fi pe numele meu de dupa casatorie fara a avea sotul vreun drept asupra lui?
daca va doneaza exclusiv dvs, chiar daca aveti alt nume, bunul va fi propriu si nu-l veti imparti cu sotul.
insa, daca mai aveti frati, acestia pot ataca donatia dupa decesul tatalui
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau contract vanzare cumparare dianasfd dianasfd Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Tatal meu detine un imobil pe care ar vrea sa il treaca pe numele meu prin donatie.Mentionez ca sunt singura la ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament ? akydoo akydoo Buna ziua, Tatal meu are un teren pe care vrea sa mi-l dea mie (eu sunt casatorita si am un copil) pentru a construi o casa pe el. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui bun propriu simioncarmen simioncarmen mama mea are mostenire un apartament, prin titlu de mostenitor, de la bunica. mentionez ca la data decesului bunicii mama era casatorita cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)