avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Pot evita plata taxei de poluare?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Pot evita plata taxei de poluare?

Ce ziceti? as putea cumpara o masina SH din Germania, sa sa o inscriu fara a mai plati prostia asta de taxa de poluare? M-am gandit in felul urmator: sa fac o cerere Serviciului de inamtriculari auto si sa solicit inmatricularea masinii, in baza contractului de v-c si a celorlate acte care trebuie depuse, fara a plati taxa de poluare. Evident ei vor respinge cererea mea si apoi sa solicit Tribunalui BN sa ii oblige la a inmatricula masina, motivand cererea cu legislatia comunitara in domeniu, si chiar cu decizia de spatamana trecuta a Curtii de Justitie Europene?! Stiu ca aceea se refera la taxa de inmatriculare, dar si taxa d e poluare e aceeasi mariecu alta palarie....
multumesc!
Cel mai recent răspuns: lucfelice , utilizator 08:22, 13 Aprilie 2011
Multumesc mult pentru opinii! Mi-au fost de mare ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de justiþie a ue: taxa auto instituitã în ianuarie 2012 contravine tratatului de funcþionare al uniunii europene  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 şi C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară ... (vezi toată discuția)
Neplata timbrului de mediu 2014-castigat la c.a bucuresti cristiis cristiis Primul caz castigat pe timbrul de mediu la Curtea de apel Bucuresti, obligaţia de a face INMATRICULARE AUTO FARA PLATA TIMBRU MEDIU, la Curtea de apel ... (vezi toată discuția)
Sunt admisibile actiunile de restituire taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau actiunile de inmatriculare fara plata taxei cf. legii 9 / 2012 ? Roland Mindrila Roland Mindrila Potrivit art. 90 alin. 1 din Tratatul Comunitatii Europene (T.C.E.), nici un stat nu poate aplica, direct sau indirect, produsele altor state membre impozite ... (vezi toată discuția)