avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sentinta definitivã ºi executorie. Cum se procedeaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sentinta definitivã ºi executorie. Cum se procedeaza mai departe?

Buna ziua.
Am avut proces cu scoala unde sunt angajata, pentru obtinerea ajutorului la nastere. Sentinta este definitivă şi executorie. Cu recurs în 10 zile de la comunicare.
As vrea sa stiu ce e de facut in continuare?
Daca va face recurs, probabil ca voi primi o noua citatie. Daca nu face recurs,
exista vreun termen in care trebuie sa execute aceasta sentinta?Am nevoie de executor judecatoresc?Cum se face? Cat am de asteptat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 11 Aprilie 2011
sentinta este executorie de drept. solicitati, printr-o cerere adresata conducerii, punerea ei in aplicare de buna voie. in cazul in care nu se doreste acest lucru aveti varianta punerii in executare prin intermediul executorului judecatoresc si a plingerii penale indreptata impotriva conducerii unitatii.
Asteptati decaderea termenului de recurs
Daca partea nu introduce recurs,va revine dreptul sa solicitati instantei de judecata sa dispuna investirea cu formula executorie a hotararii
Va multumesc pentru raspunsuri.
Comunicarea am primit-o vineri,8 aprilie. Cele 10 zile sunt calendaristice sau lucratoare?
Ce sanse sunt, ca in cazul recursului, sa pierd, desi initial am avut castig de cauza?
Buna ziua! as vrea sa va rog sa imi spuneti despre ce ajutor de nastere este vorba in cazul d-voastra??este vorba cumva de indemnizatia de crestere a copilului??si eu sunt intr-un caz asemanator proces cu fosta firma la care am lucrat si as vrea sa stiu cam despre ce este vorba.
Nu, nu e vorba de indemnizatie, ci de o suma acordata la nastere conform contractului colectiv de munca ,valabil inclusiv pana in 2010.

Alte discuții în legătură

Cum sa fac sa se aplice sentinta pentru a primi drepturile banesti? UzoigweMoisAndreea UzoigweMoisAndreea Buna ziua ,am avut un proces in care sotul ,care este cetatean strain , cerea drepturile banesti dupa ce acesta a fost concediat de la servici in mod abuziv ... (vezi toată discuția)
Contestatie dispozitie de sanctionare disciplinara florinm. florinm. Bun gasit tuturor. Am urmatoarea problema: am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului cu 5% pentru o luna, in martie anul trecut.Am contestat ... (vezi toată discuția)
Proces castigat - care sunt etapele urmatoare? elfulina elfulina Buna ziua, am castigat un proces pe dreptul muncii, unde instanta a decis ca fostul angajator sa imi plateasca salariile \"majorate, indexate şi ... (vezi toată discuția)