avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie dispozitie de sanctionare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie dispozitie de sanctionare disciplinara

Bun gasit tuturor.
Am urmatoarea problema: am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului cu 5% pentru o luna, in martie anul trecut.Am contestat dispozitia de sanctionare la tribunal si am castigat procesul. Sentinta s-a pronuntat in data de 29 oct.2009, dar comunicarea s-a facut in data de 22 ian.2010. In sentinta se anuleaza dispozitia de sanctionare si se dispune restituirea sumei retinuta din salariu ca sanctiune, cu termen de recurs in 10 zile de la comunicare.Angajatorul intimat avea asadar termen pana pe 1 feb.2010 sa depuna recurs la Curtea de Apel, dar n-a facut acest lucru. in aceste conditii, doresc sa intreb care sunt demersurile urmatoare pe care eu ar trebui sa le intreprind pentru punerea in executare a sentintei?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 07:34, 8 Februarie 2010
Hotararea se investeste cu formula executorie.
O copie a acesteia poate insoti o cerere catre angajator pentru plata drepturilor cuvenite.
O alta posibilitate este punerea ei in executare prin executor judecatoresc.
Hotararile pronuntate in litigiile de munca sunt executorii de drept, ceea ce implica faptul ca pot fi puse in executare fara a mai fi investite cu formula executorie ;)
Da, asa este...............
freeelis a scris:

Hotararile pronuntate in litigiile de munca sunt executorii de drept, ceea ce implica faptul ca pot fi puse in executare fara a mai fi investite cu formula executorie ;)

Si in acest caz eu ce ar trebui sa fac? Astept ca angajatorul s-o puna in aplicare sau trebuie sa fac vreo adresa sau alt demers catre angajator?
Puteti face o adresa catre angajator pentru a va restitui suma retinuta ilegal sau sa va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Modificare in parte a sentintei in recurs! florinsadova florinsadova Am castigat procesul intr-un litigiu de munca pe fond .Atat eu cat si angajatorul am facut recurs.A fost admis recursul meu privitor la cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila cristina/BZ cristina/BZ sentinta civila:admite contestatia precizata ,formulata de contestatoarea x domiciliata in y,contradictoriu cu parata z(ziar local) cu sediul in y si in ... (vezi toată discuția)