avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DECONTARE CHITANTE CU VALOARE PESTE 100 LEI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DECONTARE CHITANTE CU VALOARE PESTE 100 LEI

Buna ziua,

Am cumparat de la vama formulare de Certificate EUR 1 pentru care am primit chitanta cu antet ANAF. Chitanta are cod MEF-ANAF 14.13.11.99. Aceast model de chitanta este reglementat de Ordinul 1032/04.06.2008. La firma pentru decontare mi-au spus ca nu pot deconta chitante peste 100 de lei fara factura ca asa prevede legislatia, dar nu pot sa-mi precizeze baza legala unde este prevazut acest lucru. #-o. De la vama nu-mi elibereaza factura spun ca nu trebuie si nici nua au.
Poate sa-mi spuna cineva daca trebuie si factura pentru chitante peste 100 de lei eliberate de catre vama.
Cel mai recent răspuns: olf , utilizator 07:23, 13 Aprilie 2011
Chitanta respectiva este formular cu regim special care atesta plata unor obligatii fiscale sau a altor datorii conform prevederilor art. 114 alin. (25) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare . Vama fiind un organ aflat in subordinea ANAF , chitantele eliberate de acestia circula fara factura.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc. Asa am inteles si eu , insa pentru uni este greu de inteles.
Buna dimineata.

Cu placere. In acest caz nu aveti decat sa le puneti Dvs. la dispozitie un extras din respectiva ordonanta .
Buna dimineata.
Cu Ordonanta, cu Ordinul si Codul fiscal in fata si tot degeaba .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Impozitare 3% pe venit a diferentei de curs valutar din chirii florin1969 florin1969 O societate care are un spatiu inchiriat pentru sediu si factura ii este emisa in EUR iar plata o face in alta zi cand cursul este diferit fie in + sau - , cum ... (vezi toată discuția)
Stampila pe chitante de intretinere popacatalin68 popacatalin68 Sunt administrator de bloc si as dori sa stiu cum este legal - stampila sau nu pe chitantele eliberate ?! In Codul Fiscal scrie ca nu mai este obligatorie ... (vezi toată discuția)