avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozitare 3% pe venit a diferentei de curs valutar ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozitare 3% pe venit a diferentei de curs valutar din chirii

O societate care are un spatiu inchiriat pentru sediu si factura ii este emisa in EUR iar plata o face in alta zi cand cursul este diferit fie in + sau - , cum va inregistra diferenta de curs?
Va plati impozit pe venit de 3% la trimestru daca plateste mai putin decat factura sau la sfarsit de an face regularizare venit curs valutar?

EX: 100 Eur chirie facutura la curs 4.5= 450 RON
plara cu chitanta curs in ziua platii 4,4= 440 RON
-------------
Rezultat un castig 10 lei din curs valutar

EX: 100 Eur chirie facutura la curs 4.5= 450 RON
plara cu chitanta curs in ziua platii 4,6= 460 RON
-------------
Rezultat o pierdere (plata mai marela chirie) cu 10 lei

Nu stiu cum se procedeaza .care sunt inregistrarile pentru micro intreprindere 3%
Cel mai recent răspuns: florin1969 , utilizator 10:55, 6 Aprilie 2014
Ordinul 3055/2009-pct.184 si pct.185
Art.112^7 pct. 1^1 lit.b din Codul Fiscal.
in cazul in care nu este platitor de TVA cum procedez?
rog un exemplu de inregistrari
simonaoprica a scris:

Ordinul 3055/2009-pct.184 si pct.185

Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
florin1969, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot factura diferentele de curs intre data facturii si data platii??? MGHEORGHE78 MGHEORGHE78 Am preluat de curand contabilitatea unei firme si am urmatoarea situatie: un contract existent de vanzare bunuri ( bunuri care sunt importate din Turcia), ... (vezi toată discuția)
Diferenta curs valutar rjip DanaZg DanaZg Buna ziua! Sunt traducator autorizat si tin contabilitatea in partida simpla. Fiind la inceput, nu stiu cum sa procedez cu diferentele de curs ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar cateldestept cateldestept Facturez unui client din Austria 1000euro+TVA (prestari servicii impozabile in Romania).In momentul incasarii facturii va fi un curs valutar diferit fata de ... (vezi toată discuția)