avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumulare pensie - alte venituri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumulare pensie - alte venituri

M-am pensionat militar în luna mai 2010, la vârsta de 54 ani împliniţi. La această dată am împlinit 55 de ani. Vechime militar 22 de ani, vechime în muncă 28 de ani. Am vre-o limitare în ceea ce priveşte obţinerea de alte venituri din activitate? Mă refer inclusiv la participarea la proiecte finanţate din fonduri nerambursabile (POSDRU, POSCCE etc).
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:27, 11 Aprilie 2011
Presupun ca beneficiati de pensie pentru limita de varsta, caz in care puteti cumula pensia cu orice alte venituri, indiferent de nivelul acestora, la orice angajator privat.

In privinta institutiilor de stat, au ramas in vigoare prevederile art. 17 - art. 26 din Legea nr. 329/2009, prevederi care interzic cumulul pensiei cu veniturile daca nivelul pensiei nete depaseste nivelul castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Potrivit art. 15 din Legea bugetului asigurarilor sociale de stat nr. 287/2010, castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011 este de 2.022 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie - salariu iulia pastrama iulia pastrama Sunt angajat la RADET. Intentionez sa ma pensionez. Cum s-ar aplica ,in cazul meu,legea (?) privind cumulul pensiei cu salariul ? Care e legislatia in ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu NELU1949 NELU1949 Buna ziua ! Art. 118 din Legea 263/2010, in vigoare de la 01.01.2011, prevede categoriile de persoane care pot cumula pensia cu alte venituri ... (vezi toată discuția)
Pensionar si viceprimar ANAFNAFA ANAFNAFA Are dreptul si la pensie un viceprimar??? (vezi toată discuția)