M-am pensionat militar în luna mai 2010, la vârsta de 54 ani împliniţi. La această dată am împlinit 55 de ani. Vechime militar 22 de ani, vechime în muncă 28 de ani. Am vre-o limitare în ceea ce priveşte obţinerea de alte venituri din activitate? Mă refer inclusiv la participarea la proiecte finanţate din fonduri nerambursabile (POSDRU, POSCCE etc).
Presupun ca beneficiati de pensie pentru limita de varsta, caz in care puteti cumula pensia cu orice alte venituri, indiferent de nivelul acestora, la orice angajator privat.
In privinta institutiilor de stat, au ramas in vigoare prevederile art. 17 - art. 26 din Legea nr. 329/2009, prevederi care interzic cumulul pensiei cu veniturile daca nivelul pensiei nete depaseste nivelul castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Potrivit art. 15 din Legea bugetului asigurarilor sociale de stat nr. 287/2010, castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011 este de 2.022 lei.