Dupa moartea tatalui nu am reusit sa facem succesiunea terenului detinut de tatal meu (proprietar teren) si casa;la succesiune trebuie sa ne prezentam :mama fratele meu si eu.As dori sa stiu daca fratele meu ar putea face succesiunea fara mine si mama mea deoarece in familia ramasa au aparut anumite dispute intre mama si fratele meu. ce documente ar trebui sa prezentam pentru a rezolva aceste probleme in familie si ce cota parte revine fiecaruia?
:-/
in acest caz, neintelegeri intre comostenitori, exista calea iesirii din indiviziune prin actiune in instanta. necazul const in faptul ca e costisitoare si de durata. cel mai bine ar fi sa va intelegeti. daca bunul e proprietatea comuna a parintilor sotul supravietuitor(mama) are o cota de 5/8 din masa succesorala iar copii impart in mod egal cota de 3/8.
cel mai bine ar fi sa mergeti la un avocat/notar sa va intelegeti...altfel veti cheltui destul de mult. fratele nu poate face( teoretic) singur succesiunea. ca sa va asigurati duceti-va la notar sa va dea macar un certificat ce atesta calitatea de mostenitor
Succesiune
Claudia Monica
Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)