avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reluarea activitatii dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reluarea activitatii dupa CIC

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema: in data de de 12.04.2011, adica maine, ar trebui sa ma intorc la serviciu dupa concediul de crestere copil. Spun ar trebui pentru ca angajatorul meu se pare ca nu mai doreste o colaborare cu subsemnata, spun acest lucru deoarece am fost in litigiu de munca si
- a cedat actiunile firmei la care eram eu angajata unei societati straine;
- a numit administrator o firma straina cu sediu in alta tara - aceasta are un imputernicit roman.
- si-a schimbat sediul social, sedii lucrative nu mai are (avea peste 10 puncte de lucru);
- a transferat toti salariatii (in jur de 800 neoficial) pe alta societate mai putin pe subsemnata care avea cim susendat pentru cic;

In speta, stiind ca am fost in litigiu de muca cu ei, stiind ca postul pe care il ocup in societate este unul cheie, am inaintat cerera de reluare a activitatii dupa cic, pe adresele de e-mail ale societatii, prin fax etc., cerere care am avut surpriza sa mi se comunice ca nu poate fi inregistrata deoarece adresele pe care am trimis eu apartineau altei societati, am cerut constatator de registru si rezulta ca au doar un sediu social, au declarata activitate, dar la sediu unde au declarat ei ca au activitate usile sunt inchise (pt. ca toata activitatea angajtorului meu a fost transferata la noua societate infiintata..)

Intrebarea mea, ca sa fiu mai concisa, eu maine ce fac unde ma duc la serviciu? daca stau langa o usa pe care nu o deschide nimeni nu rezolv nimic... cred...
Practic legal am inaintat cererea la sediul social al angajatorului si maine ar trebui sa imi reiau activiatea. Ce ar trebui sa fac in cazul dat.

Multumesc anticipat pentru sfaturi,

-
Cel mai recent răspuns: MARIANA APOSTOL , Consultant resurse umane 09:56, 12 Aprilie 2011
Cererea de reluare a activitatii nu se transmite prin mail ... trebuia depusa fie la angajator, fie trimisa recomnadata prin scrisoare cu confirmare de primire.

Mergeti la ITM si luati legatura cu inspectorul la care este arondat angajatorul dvs .
Am trimis recomandata cu confirmare de primire in data de 04.04.2011 si nu am primit confirmarea pana astazi. Voi face totusi o sesizare la ITM, desi nustiu in cazul unui litigiu de munca daca am procedura corecta. Cum pot face dovada ca maine la ora 9 sunt in fata usii sediului social al societatii petru reluarea a activitati?
Multumesc.
Sesizarea la ITM nu cred ca va ajuta in acest caz, atata timp cat angajatorul dvs nu este de gasit ... ei vor constata ceea ce dvs stiti ca la acea adresa nu exista angajatorul dvs.
De aceea, v-am spus sa mergeti mai intai la inspectorul care se ocupa de societatea respectiva .... poate stie unde este de gasit patronul sau poate constatati ca exista vreo decizie de incetare a raportului de munca.

Dovada se poate face si cu martori ...
Va multumesc. Aveti dreptate referitor la sesizare itm, tocmai am discutat cu cineva de la Inspectia muncii si m-a sfatuit sa iau legatura cu un executor judecatoresc pt comunicare cerere reluare activitate. Nu voiam decat sa imi dau demisia dupa cateva zile de "stres" pentru angajator.
Stiti care este procedura pentru executor?
Mergeti la un executor judecatoresc si explicati situatia ca angajatorul nu doreste sa primeasca cererea dvs de reluare a activitatii .... intocmiti cererea , iar executorul judecatoresc o va trimite la angajator .

Alte discuții în legătură

Cum recuperez cartea de munca? camelia77 camelia77 va rog sa imi spuneti ce pot face in situatia urmatoare, angajatorul refuza sa imi dea cartea de munca, am incercat sa il sun nu imi rapsunde la telefon, daca ... (vezi toată discuția)
Doar sediu social- unde ma intorc? emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, pe 21sept teoretic ma intorc la serviciu din cic. Am trimis angajatorului cererea de reluarea activitate cu confirmare de primire chiar din 2sept ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca marian_donea marian_donea Vreau sa incetez un contract individual prin demisie, dar nu pot contacta angajatorul nici telefonic, la sediul firmei nu este nimeni, am trimis o scrisoare ... (vezi toată discuția)