avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vanzare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vanzare teren

O societate comerciala platitoare de TVA a cumparat un teren(teren construibil) in 2007 de la o persoana fizica. Nu a dedus TVA. Anul acesta vrea sa il vanda, tot la o persoana fizica.
Intrebare:
Trebuie sa colecteze TVA?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 13:23, 16 Aprilie 2011
in mod obligatoriu.
Daca din certificatul de urbanism reiese ca este teren cu alta destinatie si nu teren construibil, tot trebuie factura cu TVA?
daca nu e teren construibil este scutit de tva, conform art. 141, alin 2, lit. f) din codul fiscal.
Buna ziua.
Revin cu cateva precizari. Am studiat documentele referitoare la cumpararea terenului respectiv, de fapt sunt doua suprafete. Pe contractele de vanzare din anul 2007 scrie teren arabil extravilan, precum si pe fisa cadastrala. In anul 2009 administratorul firmei, deoarece din anul 2008 nu mai are activitate pe societatea respectiva in ideea ca va inchide firma si va vinde si terenul, a fost la notar si a efectuat alipirea celor doua terenuri. Pe documentul de alipire scrie teren arabil intravilan, si exista o mentiune care spune ca alipirea nu s-a facut in scopul construirii.
Trebuie sa colecteze TVA la vanzare si in acest caz?
Daca vinde terenul fiind vorba de o suma mai mare, trebuie sa faca raportare la Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor?
Va multumesc.

nu conteaza scopul alipirii, daca din certificatul de urbanims rezulta faptul ca terenul este construibil, operatiunea se taxeaza.
daca ziceti ca intre timp terenul a fost trecut in intravilan, parerea mea este ca trebuie colectata tva.

in ceea ce priveste spalarea banilor, din cate cunosc eu, acest caz nu se raporteaza oficiului national de prevenire.
dar pentru mai multa siguranta ar fi bine sa mai intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim tva vanzare teren lupusoruflorentina lupusoruflorentina 1. Va rog sa-mi spuneti daca e corecta abordarea la urmatoarea problema: Un teren a fost cumparat de o persoana juridica de la o persoana fizica in 2007, avand ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan pe firma catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Vreau sa cumpar pe firma un teren intravilan construibil in jud Ilfov in vederea construirii unei case de ... (vezi toată discuția)